25 d’oct. 2016

444 ARTICLES.... I CAP ALS 10 ANYS DE BLOG. LES "SORPRESES" MAI S'ATUREN SI ES BUSQUEN.     

Com m'agrada tancar cercles, i més si aquest tancament coincideix amb un número rodó!!! És per aquest motiu que avui publico, amb una entrada molt simple, però amb cert simbolisme, l'article que fa 444 en aquest blog!!!!!

El pròxim 19 de febrer de 2017 farà 10 anys del primer article aquí, un projecte personal que m'ha servit per no parar mai de donar voltes i voltes a temes diferents, ja fossin polítics, socials, culturals, patrimonials, reivindicatius i personals. 

Al llarg del 120 mesos que hauran transcorregut des d'aquell llunyà 19 de febrer de 2007, no només he passat de ser mare de dos nens de poc més de quatre anys a ser mare de dos adolescents i un petit "terremoto", sinó que la meva persona ha crescut en molts aspectes (personals i professionals) i el bloc ha estat part implicada en aquesta evolució, ja que l'he utilitzat, no només com a mitjà per donar a conèixer els meus estudis, sinó també com diari per explicar, potser a vegades de manera una mica críptica i altres massa clara, el que m'ha passat pel cap en cada moment.

No us nego que hi ha molts dies que penso que aquest temps que dedico a investigar, documentar, escriure i publicar els meus estudis aquí és temps perdut.... però aquests "dubtes existencials" tenen la seva caducitat quan rebo interessants, sorprenents i emocionats inputs per part de seguidors i lectors de Criticartt. Unes coneixences importants i de llarg recorregut que puc exemplificar amb el grup de l'Ateneuesfera, amb el qual avui ens tornarem a trobar, i serà la sessió que fa 24.Avui, remenant en un arxiu de Barcelona, he trobat aquesta màgica foto en la qual s'uneixen dos dels darrers protagonistes del meu blog. Per un cantó el ceramista Josep Guardiola Bonet, i per l'altre l'escultor Josep Maria Camps i Arnau. Dos grans artistes, bons amics i sempre orgullosos l'un de l'altre, tal i com demostra la imatge datada el dia 1 de juliol de 1949, pocs dies abans de la inauguració de la Font de Rut a la plaça de la Virreina de Gràcia, la seva població, el seu barri, just al davant de l'església de Sant Josep on Camps va treballar durant tants anys amb i sense la col.laboració del gran Francesc Berenguer.

Un afecte i admiració que també veiem reflectit en aquestes dues imatges del fons Camps i Arnau, en les que hi podem veure en la primera foto una obra de Camps al davant d'un quadre de Guardiola, i en la segona, un gerro ceràmic de Guardiola en primer terme, i obre de Camps al darrere.
Aquests dies la investigació de temes ja tractats al blog "està a tope", cada dia hi ha més dades que amplien les informacions publicades, però tot i que em moro de ganes, ja em coneixeu, certes col.laboracions fan que no les publiqui encara aquí, i així no trencar la feina d'altres. Però tot es va confirmant i si ja tenia claríssim que Gaudí no fou l'autor de la capella del Santíssim de Sant Joan de Gràcia, amb les noves dades que coneixem és (gairebé) impossible treure a Berenguer la seva autoria. 

Poc a poc.... i seguim, que 444 no són res... o potser sí que és una mica.... però ja ho diuen, de mica en mica d'omple la pica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada