22 de maig 2015

TEMPS DE REFLEXIONS ELECTORALS: AMISTAT O AMIGUISME?


LA CAIXA DE PANDORA.......

Avui per fi s'acaba la campanya electoral, uns dies pesadets que a mi només m'ha servit per tenir el meu vot encara més clar; per acabar boja amb els pipips del mòbil cada vegada que rebia un missatge al mail o a facebook amb les "noves propostes" dels molts grups polítics que s'hi presenten; per conèixer nom, cognom, professió i associacionisme de les moooltes persones que opten a entrar a l'ajuntament, i per la vida dels quals no havia sentit cap curiositat; per saber que culturalment les propostes de gairebé tots els partits és más de lo mismo: de Rusiñol al Cau del Cau a Rusiñol, i de la Festa Major al Carnaval i del Carnaval a Festa Major (els que no sabíeu on voto segur que ara ja ho heu endevinat ;-)); i per constatar, després d'analitzar totes les fotos (que no pas disseny dels cartells, cosa que ja va fer l'Eco de Sitges) dels cantidats i dels seus companys, que en part no vull entrar en política pq no suportaria veure la meva foto penjada a cada cantonada.....em passaria tota l'estona recordant-me els meus defectes......

Una campanya electoral dura pocs dies, i alguna (o cap)  vegada ha passat que un equip polític presenti en campanya propostes tan reals, interessants, trencadores, il.lusionants, creïbles i/o emocionants que hagin aconseguit capgirar la intenció de vot d'un substancial col.lectiu de gent..... Si de cas, el que ha passat, i ha tingut el seu resultat a les urnes, és que just abans, o en campanya electoral, partits, ideològicament molt allunyats, s'hagin afegit a alguna lluita social, veïnal i/o patrimonial per tal d'apropiar-se dels arguments, del treball (a peu de carrer i a porta freda) realitzat per gent que no té cap altra intenció  que lluitar pel que creu "just i necessari". 

Però una legislatura dura quatre anys (amb tots els seus dies) i les actuacions, comportaments, decisions, accions, inaccions..... del govern  fan que acabem coneixent la veritable cara, intenció, voluntant ..... de les persones (per bo i per dolent) que amb el nostre vot, i democràticament, hem assegut a la poltrona, així com els que aquests han assegut (a dit) a les poltronetes (situades als seu peus). Palmeros que amagats darrera del sempre "inifensiu" paper d'amic protector, els hi diuen el que volen sentir, i no els  hi deixen veure la veritat del que està passant al seu voltant. 
Aquestes eleccions municipals, eleccions que en un poble tan poble com el meu, significa proximitat, dia a dia, coneixement, amistat i enemistat..... el més important és votar a les persones que coneixem, que tractem, que respectem i que ens han respectat, que apreciem i que t'han demostrat que t'aprecien, els que no han dubtat en donar-te un cop de mà (o 10) quan ho has necessitat, i no pas els que te l'han mossegat quan tu els hi has donat amb sinceritat i il.lusió; votar als valents que escolten i opinen, i no als covats que t'han girat l'esquena per por a la teva veritat, que també pot ser la seva; votar als que tu sents més propers, i no ideològicament parlant..., que per votar ideologies ja tenim les eleccions de setembre. 

Ah..... i com a mínim, vagis o no vagis a votar, votis a qui votis, pensis el que pensis, creguis el que creguis......, no deixis de passar pel teu col.legi electoral i porta una llauna de menjar! Una iniciativa solidària,  impulsada per la Taula del Tercer Sector de Sitges, que estaria bé que fos adoptada per tots els altres pobles de Catalunya, i que ajuden a reconciliar-se el món! 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Beli, tu que ho saps tot, saps si el dibuixant del TBO Ibañez cobra Copyright pels cartells de Convergència?

Criticartt Beli ha dit...

Apreciat lector anònim, la teva mateixa visió la va tenir fa uns anys un altre blogger sitgetà http://luissoravilla.blogspot.com.es/2013/08/politica-de-mortadelo.html , així doncs, a Ibañez ja se li deuen els drets de més d'una campanya!

Luis Soravilla ha dit...

Caram, quina memoria...! ;)
Bona jornada de reflexió i que guanyi... Que guanyem tots!

Publica un comentari a l'entrada