13 de juny 2014

I SI ENTRE TOTS ACONSEGUIM UNA GRAN PLATJA? SITGES UN POBLE SOLIDARI!!!!

Il.lustració del gran Krahn, del qual a Sitges hi ha una exposició temporal que es mereixen moltes visites. 


Llegint l'Eco de Sitges no puc que quedar-me més que tranquil.la i relaxada davant de la certesa que la conservació del patrimoni de Sitges està assegurada i que ara ja es fa, i es farà tot bé, gràcies a un alcalde que se'n preocupa i a la “nova fornada” de sitgetans que s'han adonat de que el futur de Sitges també és el nostre passat, i que tenim l'obligació de salvar i guardar-lo per a futures generacions de sitgetans, crec que avui és moment de parlar d'un altre tema, potser més mundà, però igualment just i necessari.

Així doncs, avui que ja ningú s'ha de preocupar per cap altra desgràcia patrimonial a Sitges, com a mínim durant aquestes pròximes hores, i ja no cal que es demanni ni firmes ni adhesions a plataformes com la de SOS SITGES, que pel que sembla no ha servit de res la seva feina d'aquests darrers 4 anys, ja que hi havia una majoria silenciosa (moooolttt silenciosa) que treballava des de l'anonimat per tal de salvar el nostre patrimoni, sí que vull aprofitar la confiança que m'heu donat alguns dels que llegiu aquest bloc o que ens seguim per les xarxes socials, per explicar-vos el darrer projecte en el qual he participat, i demanar que col.laboreu en ell. Per cert, la majoria silenciosa sitgetana també serà molt benvinguda si vol col.laborar en aquest projecte, ja sigui amb articles a l'Eco, propaganta, retuits, comprant el llibre .... però si pot ser, durant aquests pròxims dies, i no dins de 4 anys.


Doncs sí, aquesta setmana ha vist la llum un projecte que m'ha fet molt feliç i que espero que, tot i que potser només serà un granet de sorra en una gran platja, pugui ajudar a que altres persones també siguin felices, unes persones amb la sort de tenir un objectiu a la vida tan important com lluitar per a que els seus fills tinguin un millor, i sobretot, un feliç futur. Els pares i mares (germans, germanes, àvies, avis, ties, oncles, amics, amigues....) de l'Associació de Pares i Mares de Fills amb discapacitats de Sitges, coneguda com AMIS .

En una societat com en la que estem vivint, poder col.laborar mínimament en projectes tan forts com els que realitzen des d'associacions com l'AMIS, ajuden, ni que sigui durant una estona, a reconciliar-te amb aquest món.

Il.lustració de Jimmy Liao
Discapacitat!!! ufffff..... aquesta paraula que et dona voltes pel cap mentre esperes que el teu fill arribi aquest món. Et repica al cervell en aquell moment que el nen veu la llum per primera vegada!!! Discapacitat,.... dificultats? Dolors? Tristesa? Moooolts dubtes, preguntes, incògnites, pors...... un mot que suposa un gran desconeixement, un forat molt fons del que sembla que, si per desgràcia et toca caure-hi, sigui impossible sortir-ne!!! Però la realitat que et mostren aquests pares és molt diferent.... escalen, costi el que costi, per les parets rocoses, espinoses, relliscoses... que envolten aquest forat fins a arribar fora i poder respirar.

Com a mare de tres nens, que tot i les seves limitacions, dificultats, capacitats, discapacitats...., poden viure una vida “normal” i seguir un aprenentatge “normal”, no sóc la persona més indicada per explicar com es pot sentir una mare o pare amb un nen Discapacitat. Però com a “tia postissa” del meu petit heroi, el Marc, si que puc dir que és una passada, que és un regal sense el qual ara seria impossible viure..... No hi ha dificultat, repte, límit, escala, piscina... que aquest bitxo no pugui superar. Com m'agrada quan riu a “carcajada limpia”, com s'enfada si la seva mare (pq jo no ho faig mai....) el renya, com ens ajuda a superar el moment estressssssssss fent aixecar els braços a tots, i les hores i hores que em passaria mentre ell em dóna, a cullerades, el cafè del matí de dissabte..... I dels seus pares?.... doncs que m'ha donat una gran llicó i que els admiro!!!!

Fa un any l'Ignasi Rubí em va proposar col.laborar en un projecte solidari que avui ja és una realitat. Es tracta d'un llibre que porta el títol més simple però més ample, SITGES, editat per Temporae. En ell es combinen postals i fotografies antigues de Sitges amb un text introductori i peus de fotos, en català i en castellà per poder ampliar la gent interessada, que ens ajuden a conèixer una mica més aquest poble que, en alguns aspectes, ja només queda en aquestes belles imatges.

Els beneficis de venta de cada un dels llibres, un tant per cent dels 14.90 euros que costa, es destinen a l'associació AMIS per a que ells els destinin a projectes que ajudin els seus nens. És aquí quan us demano que ens ajudeu a fer creixer aquesta “platja” amb els vostres granets de sorra. Tot i que es té la voluntat de presentar el llibre amb una gran festa per als nens, penseu que aviat ja estaràn els llibres a les botigues sitgetanes i que pot ser un bon regal.

Comprar aquest llibre ajudarà a conèixer, valorar i estimar el patrimoni de Sitges, però el que és més importat, que a la vegada ajudarà a donar un futur millor a uns nens i nenes que són el futur de Sitges!

I només us puc dir que col.laboreu de la millor manera i que moltes gràcies per tot!!!  


Sitges

Publicado por  
ImprimirEl paisaje actual de Sitges es fruto de una larga e intensa historia a la que muchos han dedicado sus estudios y sus investigaciones, unos trabajos académicos que para tener más fuerza han necesitado del apoyo documental que encontramos en las fotografías antiguas que se conservan.
Así pues, en este libro se unen de nuevo estas dos fuentes de la historia, texto e imagen, las cuales comparten protagonismo con la voluntad de dejar constancia de uno de los periodos más importantes vividos por el pueblo de Sitges, que va desde finales del S: XIX, coincidiendo con la publicación de las primeras postales comerciales, hasta el estallido de la guerra civil, en 1936. Las consecuencias del comercio entre Sitges y Cuba, el Modernisme, la llegada del turismo o el cambio hacia el Noucentismo, se plasma en bellas instantáneas que, dejando atrás su función original, actualmente nos han servido para recuperar un Sitges que, en algunos casos, ya solo existe en estas postales.
Sitges
Beli Artigas Coll e Ignasi Rubí González
9788415801238
16×16
Rústica con solapas
192 páginas
200 fotografías

1 comentari:

Froilan Franco ha dit...

El Projecte AMIS permet oferir un servei de logopedia als infants associats i que estan afectats per diverses patologies de la parla, el llenguatge i de la comunicació. L’objectiu de l’activitat és millorar la qualitat de vida per tal d’ajudar-los a comunicar-se d’una manera més entenedora amb el seu entorn ja que la majoria pateixen trastorns evolutius de la parla i el llenguatge, trastorns de la veu o altres patologies, trastorns que tenen origen en patologies de l’audició o són derivats de problemes relacionats amb la paràlisi cerebral.Com a docent i estudiós de l'Educació,moltes gràcies.

Publica un comentari a l'entrada