23 de maig 2013

ELS GERMANS ALBORS AL MIRAMAR DE SITGES

Per primera vegada es podrà veure a Sitges una exposició conjunta del quatre germans Albors

La diversitat artística de les seves obres fa que la mostra sigui de gran interès. 

No hi ha cap estudi científic que confirmi que les capacitats artístiques es transmetin genèticament, però  davant de l’exemple del germans Albors, aquesta teoria potser s’hauria d’estudiar més profundament.

Sitges des de la Bòvila, de Jordi Albors

El proper divendres 31 de maig, a la planta baixa de l’Edifici Miramar de Sitges s’inaugurarà l’exposició “Els Germans Albors”, una mostra que presentarà conjuntament, i per primera vegada, una àmplia selecció d’obres realitzades pels quatre germans al llarg d’aquests darrers cinquanta anys. 


Cartell Festa Major de Sitges, Lluís Albors
En Jordi, en Lluís, l’Agustí i en Jesús Albors i Soler són artistes sitgetans amb trajectòries vitals i professionals diferents i amb uns estils artístics molt variats que, exposats en un mateix espai, ens ajudaran a entendre millor la dimensió de l’art.

Quadre d'Agustí Albors

Serà aquesta  diversitat artística la que quedarà plasmada en la distribució de l’exposició que es podrà veure a Sitges fins el 28 de juliol de 2013. 

Un anys abans de complir-se una década de la seva mort, en Jordi (Sitges, 1937-2004) tindrà la seva primera exposició  antològica, una exhibició que pel seu valor artístic es mereixia mentre vivia. En Lluís (Sitges, 1941) ens presentarà un repàs històric, molt personal, de la seva trajectòria professional i artística com a dissenyador gràfic, creatiu publicitari i il.lustrador. De l’Agustí (Sitges, 1943) i com a continuïtat a l’exposició que va presentar l’any 2008 a la Sala Vaixells de Maricel, podrem descobrir quines són les seves noves creacions, uns quadres valents en els que els grans mestres de la pintura, l’arquitectura i l’escultura segueixen sent la seva font d’inspiració. I finalment el re-descobriment d’en Jesús (Sitges 1945, Igualada 2002) com a fotògraf, que capta amb la seva càmera intensos i bells moment vitals, així com poètics detalls que ens mostren la seva sensibilitat artística.  


Quatre germans, quatre artistes, quatre sitgetans que després de molts anys, i a través de les seves obres, tornaran a compartir un sostre amb un sol objectiu: mostrar el seu art al seu poble.

Beli Artigas Coll
Comissària de l’exposició 

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Fantastico el cuadro de Agustín ¡¡¡ fantástico.
Salut

Froilan Franco ha dit...

Tota una meravella,amiga Beli que siguis tu la Comissària d'aquesta Exposició conjunta dels "Germans Albors".Justa la fusta tot un regal!.M'emociona el quadre d'Agustí Albors pel seu perfil artístic així com també per tractar-se de la seva persona:il.lustrador de l'Eco de Sitges i d'altres documents i veí meu,que gairebé cada dia ens hi veiem a l'hora de sortir ell a la seva oficina i jo al carrer.Un cavaller de l'elegàcia,l'amic Agustí!.
No m'oblido del conegut paisatge d'en Jordi,el seu germà!.Sense cap mena de dubte que tots quatre germans són la Memòria Històrica d'una generació d'Artistes sitgetans.

Publica un comentari a l'entrada