15 d’oct. 2012

72 ANYS DE LA MORT DEL PRESIDENT COMPANYS!


El president Companys va visitar Sitges diverses vegades.... a principis d'abril de 1933, aviat farà 80 anys, va inaugurar el gran Hotel Terramar Palace  i posava així de feliç per a la fotografia oficial....... A finals de maig de 1934 el president de la Generalitat Lluis Companys va venir a Sitges a visitar el concurs de clavells! Aquest és la foto de la visita!!!!! i va morir avui fa 72 anys, el 15 d'octubre de 1940, afusellat a dos quarts de set de la matinada, , al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc amb només 58 anys. L'últim que va cridar va ser "Per Catalunya". 

I encara hi ha persones com aquest general Manuel Fernández-Monzón de Altolaguirre, portaveu del ministeri de Defensa i ex membre dels serveis d'intel.ligència de l'exercit espanyol durant el règim de Franco, que es creuen amb la possibilitat d'amenaçar al nostre president Mas, recordant-li el que li va passar al "valiente presidente Companys". 


Mundo Gráfico, 30-5-1934

4 comentaris:

Luis Soravilla ha dit...

A la fotografia, no surt Dalí? Si no és ell, té una semblança força notable.

Froilan Franco ha dit...

Totes les causes justes del món tenen els seus defensors, Catalunya només ens té a nosaltres.
===========================
« En aquesta hora solemne, en nom del poble i del Parlament, el Govern que presideixo assumeix totes les facultats del Poder a Catalunya, proclama l'Estat Català de la República Federal Espanyola i en restablir i fortificar la relació amb els dirigents de la protesta general contra el feixisme, els invita a establir a Catalunya el Govern Provisional de la República, que trobarà en el nostre poble català el més generós impuls de fraternitat en el comú anhel d'edificar una República Federal lliure i magnífica. »

Criticart ha dit...

Luis, molt bona vista.. m'imagino al jove xuleta amb una posició molt marcada..... però juraria que no és Dalí...tot i que l'artista tenia una relació important amb el poble!!!!

Xavier Caballé ha dit...

És curiós veure junts a Batet i Companys tant amics pel maig del 34... i per l'octubre del mateix any, Batet ordenava disparar contra el Palau de la Generalitat en no seguir l'ordre rebuda de posar-se sota les ordres de Companys. I dos anys després, afusellat per no sumar-se a l'aixecament militar de Franco.

Publica un comentari a l'entrada