8 de maig 2012

VIL.LA URANIA, ARA PER ARA, NO S'ENDERROCA......
Aquest matí, i després dels actes reivindicatius que es van organitzar el diumenge matí, i gràcies al gran ressó mediàtic i al fort moviment social creat a partir la xarxa, l'Ajuntament de Barcelona ha declarat als que havien decidit no enderrocar la Vil.la Urania de Comas i Solà, i que es començarien taules de diàleg amb veïns i familiars de l'astrònom catala!!! Si voleu més info sobre el tema teniu molts blocs, així com notícies on podeu llegir moltes opinions, anècdotes, reflexions.... viscudes i expressades aquests darrers  cinc dies!!!


M'agrada! MT @AltresBcn: El mar és un conjunt de gotes. Les persones som com gotes que juntes fem una gran onada. #salvemvillaurania

Aquest és el darrer Tweet que he llegit abans de posar-me a escriure aquesta entrada. Es tracta d'una visió  molt però que molt romàntica del que ha passat amb el moviment #salvemvillaurania, però que té part de realitat. Pel matí, després de passar una estona davant de la porta de Vil.la Urania, on he pogut retrobar-me amb el Dani Cortijo, gran "responsable" d'aquest éxit i en part, el veritable canalitzador de tot el moviment per salvar l'edifici, així com he conegut a altres persones de gran pes als blocs barcelonins, i a familiars de Comas i Sola... estevem tots allà amb una extrenya sensació de "què hem de fer ara?".

Poc a poc, la seixantena de persones que des de primera hora del matí han estat "custodiant" la porta de Vil.la Urania, com si fossin guerrers preparats per defensar el seu castell, han anat marxant del carrer Saragossa. Durant estona han passat per allà diversos periodistes. Els uns feien preguntes, els altres fotografiaven, connexions en directe.... Vil.la Urania per uns dies ha estat la protagonista d'una Barcelona que té uns ciutadans que estimen, respecten i lluiten pel seu patrimoni! 
Els meus dubtes sobre el que allà passaria a partir d'aquell moment m'han fet tornar a utilitzar les noves tecnologies i enviar un missatge a l'Alcalde de Barcelona. La veritat és que era una manera de deixar constància dels meus temors...
Marxo de #salvemvillaurania contenta però amb una mica de temor! @xaviertrias i @jaumeciurana complireu la paraula d'aturar enderroc?


A mitja tarda he rebut la resposta, i d'una manera o altra, i amb la voluntat de voler-me creure el missatge, els meus neguits s'han tranquilitzat..... I per cert, sigui el secretari, la secratària, ajudants, ell mateix...o qui sigui que li contesta els missatges a l'Alcalde, aquest fet ja és d'agrair...

@criticartt sí. el nostre plantejament és fer un equipament de barri, consensuat amb els veïns i que no malmeti el patrimoni


He volgut donar la volta a la casa amenaçada que, com si fos conscient de la victòria acabada de succeir, lluïa la seva bella senzillesa més ufanosa que mai. I la seva palmera sembla una alta escala que marca el camí d'aquell cel que tant va mirar i estudiar Comas i Solà, i d'on pengen els estels descoberts pel ell.  Però de nou un tweet m'ha despertat d'aquest falç estat. En Dani ens tornava a posar a tots en guardia i ens recordava que la d'avui era una batalla guanyada, però que encara en faltaven molt per guanyar la guerra per salvar el nostre patrimoni!

I ara que parlem de patrimoni, i amb la visió de la casa propietat de l'Ajuntament, just al costat de Vil.la Urania i que l'Ajuntament ha confirmat que demà començaran a enderrocar...... vists els detalls decoratius i arquitectònics d'aquest edifici tan degradat al que ningú li ha dedicat una mirada més enllà de les seves finestres tapiades i de compartir destí amb un edifici amb història..... vosaltres no creieu que també és un bon exemple d'arquitectura del segle XIX? 
Però crec que aquesta és una altra lluita......Així que dormirem amb les armes (mòbils, ordinadors, diaris, blocs...) sota el coixí preparats per a una nova embestida.... i més després del darrer missatge que m'envien mentre acabo la meva entrada!!!!


@criticartt @SoyThot @AltresBcn @SOSSitges M'han dit q no ns refiem 1pèl! q l'excavadora entri amb l'excusa d la casa veïna no és bon senyal.

3 comentaris:

Miquel ha dit...

Que nos apostamos que no dura 6 meses en pie ¡¡¡¡¡ A estos no les interesa, así de claro y ya lo han demostrado. Salut

Miquel Saumell ha dit...

Hola Beli,
Molts vam rebre exactament la mateixa resposta de l’alcalde. Ara li he contestat així:

@xaviertrias Potser ens hauria d’aclarir que la seva expressió "respectant el patrimoni" equival a que no s’enderrocarà #salvemvillaurania

A veure si es mulla una mica més!

SalvemlaRotonda ha dit...

Ens encanten els dibuixos que han fet els nens!!! Són autèntics Mirós!!! I ens agrada molt els sentiments que despertes amb aquest post. Com bé has dit cal estar alerta, però si Trias no compleix la seva paraula, ell quedarà retratat, i nosaltres cada dia més desencantats del nostre ajuntament.

Publica un comentari a l'entrada