1 d’abr. 2012

PRIMER DIA DE SETMANA SANTA..........

DIUMENGE DE RAMS

Petit Joan porta el palmó
més gran de tota la mainada.

Nataniel enlaira el llor,
branca esqueixada, en trencar l'alba.

Rosa, talment, té els ulls clavats
al seu ramell de confitures.

................................................

En aquest dia ple de llum
i correnties de perfun,
tots portem, dins el cor, la palma
i un suau brogit trenca la calma.

Salvador Soler i Forment. Rims de l'hora sitgetana, 19287 comentaris:

Remigia de Doce y Campanera de Hombres ha dit...

Me sabe mal emmendar-le la plana querida Beli pero el dia primero de semana santa es el miercoles de ceniza... tambien todos los vierenes de quaresma son importantes quizas no tan festivos como el dia este de la Palma. La semana santa ya no es lo que era, suerte que gracias a nosotras las nostalgicas aun vamos a missa todos los diass y a pasar el rosario, que no el de la Aurora eh ??

Criticart ha dit...

Com ja sabeu, des de fa tamps per aquest bloc hi passen personatges original que acostum a deixen comentaris potser políticament incorrectes, però que tenen un punt diferent i que si es llegeixen amb atenció donen noves informacions als temes que tracta. Ja fa temps que no borro cap comentari, i aquests es publiquen directament un com escrits, però avui he tingut que borrar-ne un, i això ja no em fa tanta gràcia. Així que pemetré rebre consells anònims, divertimentos..... però no insults a persones que res tenen a veure amb el que es tracta en el bloc!
Per cert Remigia, el teu comentari és un dels exemples que he posat....potser si que és el dimecres de cendra, diada a la que li vaig dedicar una entrada al bloc, però com bé dius, la Palma és un dia festiu que m'ha servit per copiar aquest poema de Soler Forment

Anna Abella de Mut Is Torroja ha dit...

Rims, Rams , Roms, Rhums... simplement dir-vos que em va semblar simpatic versificar i versionar el poema de Soler Forment en cap moment vaig voler insultar ningú, dir que l'Hermenegildo portava un torrat com un piano de mitja cua mentre omple de nata els monflons i les monjoies no crec que sigui un pecat o una pixada fora de test, que la sra. Rosita remeni el ram de clavells de tot l'any potser si, ho reconec. Mea Culpa, perdona Beli per les reiterades intromision en el teu magnific blog estic a punt de callar per sempre si aquesta és la teva voluntat

Criticart ha dit...

Srta. Torroja, el que ha escrit en el darrer comentari, poc té a veure amb el que vaig decidir no publicar...... no se si el que vas escriure és o no un pecat, però no em ve de gust que surti al meu bloc..... No es tracta de callar per sempre, tot i el que m'hagin pugut dir, he defensat i publicat tots els comentaris que m'heu enviat, i no nego que molts m'ha fet riure, altres pensar, i pocs, anar una mica més lluny del que he publicat...... però per sort som lliures de fer i desfer no nostra voluntat!!!!

Luis Soravilla ha dit...

La poesia és molt adient, i no la coneixia. Gràcies.
Ah, per cert, el dimecres de cendra és el primer dia de la Cuaresma, no de la Setmana Santa, que comença, verament, el Diumenge de Rams, que recorda l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, i acaba el Diumenge de Pasqua, que recorda la seva resurrecció. Cal recordar i rellegir allò de «Don Carnal y Doña Cuaresma».

Rabina Anyella de Deu (Laquequitalospecadosdelhundo) ha dit...

També es cert que el divendres abans de La Palma surten processons anomenades dels Dolors com el dia de la Palma és molt famosa la procesó de la Borriquita. I Beli t'ho dic sense anim d'ofendre't, es veu que qui te la cua de palla...

VOLERO de RARRABEL. ha dit...

Alerta Beli Art&gaz, Alerta que la Fragata perilla, sí, segons lo diari de Filanofa la Zona Blava d'aquell indret és el primer pas per construir-hi un PARQUING !! De nou l'amenaça de la dessfiguració de la façana marítima i puntera és viva. No serà la primera vegada que s'intenta (que s'atempta) contra el mur o muralla sitgetana i la esplanada de la Fragata, primer van dir de fer un portt esportiu, i sort que en Miquelin Utrillo Jr. hi va intervenir amb alló del libro Negro de Sitges... anys més tard van voler construir un parquing semisoterrat però l'oposició veinal va evitar-ho. Ara de nou es parla de contruir un parquing sota de la nostra Punta estimada , ves que no hi trobim les restes de la Subur Grega o una ciutat fenícia, que not'estranyi... No hi ha mal que per be no vingui, finalment ens lliurarem de les fantàstiques escultures d'en Casas i en Rusiñol i de pas d¡aquella noia de la verema que també és un bunyol del mateix artifex amb nom de part del cos huma que uneix el cap amb el cos ( en castellà). S'ens ha girat feina, sense voler-ho.

Publica un comentari a l'entrada