22 de gen. 2012

I SI GIREM LA MIRADA 180º CAP A L'ERMITA DE SANT SEBASTIÀ DE SITGES?

Normalment la meva visió de Sitges es centra en la que es veu a la foto en encapçala l'entrada, però avui he volgut girar la meva vista.

Ahir, dia de Sant Sebastià, a Sitges es van inaugurar les obres de restauració de l'ermita que porta el nom del venerat màrtir cristià. La restauració d'aquest edifici emblemàtic del paisatge sitgetà és una bon notícia pel que fa al crític moment patrimonial que viu el nostre poble. 

Avui, a les set de la tarda, la seu del Grup d'Estudis Sitgetans s'ha omplert per escoltar la conferència "Sant Sebastià: 150 anys d'història", impartida per en Sebastià Giménez Mirabent. Ha sigut una xerrada molt interessant, plena de dades i dates difícils de poder recollir, i encara menys de poder recordar, que ha començat amb un repàs de la vida de Sant Sebastià, i ha  acabat amb la visualització de diverses fotografies antigues tant de l'ermita com del paisatge que l'envolta i que conforma la fesonomia de Sitges. 

En Sebas m'ha donat  una gran lliçó d'història de Sitges, però també m'ha deixat molt clar que aquesta petita ermita, situada en un dels espais més privilegiats del nostre poble, té, però sobretot, ha tingut una gran importància en el patrimoni sitgetà. Ja l'any 1878 va ser protagonista un dels dibuixos que il.lustraven el número d'agost de la revista la "Llumanera de Nova York"; també una fotografia de l'ermita va ser publicada dues vegades, una en la portada (26 de març de 1927), i l'altre en pàgines interiors (3 de desembre de 1932), de la revista setmanal "La Lectura Dominical", editada a Madrid. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada