20 de des. 2011

I ARA QUÈ HEM DE FER A SITGES? I ELS SITGETANS?


No se si és per que des de fa quatre dies estic més a prop la crisi dels 40 que la dels 30, o per que aquest matí en Rajoy ha estat proclamat president d’Espanya, o per que aquests darrers mesos Sitges s’està convertint en una espècie de Marbella del segle XXI, amb l’aparició constant a la premsa per deutes, vagues, remodelacions, dèficits, impagament i concurs de creditors... però de cop i volta tinc la sensació que necessito mirar enrere per agafar impuls i poder fer un gran salt.    

Avui al diari El País apareix la notícia “Sitges agrava su ruina por un edificio”. Noooooo!!! Sembla mentida però aquesta vegada no fa referència a les obres dels Museus, sinó que parlen de que l’Ajuntament de Sitges, davant de la impossibilitat d’assumir les múltiples despeses i els milionaris deutes que genera l’edifici de Sitges Reference, una de les moltes herències enverinades i podrides que ens han deixat els responsables de l’antic equip de govern capitanejat pels membres del PSC sitgetà, i on ara hi ha instal·lades les dependències de l’Ajuntament, s'ha vist obligat a forçar un concurs de creditors. En la meva opinió, i ho he dit moltes vegades, aquesta notícia ja fa temps que hauria d’haver-se publicat i esbombat, sobretot  (fins i tot) en moments d’oposició. 

A finals de maig de l’any 2010, en aquest mateix bloc escrivia una entrada que, entre altres temes, feia referència al cas Pretoria i a la possibilitat de que amb el temps el nom de Sitges es veiés tristament esquitxat en aquest cercle de corrupció, ja que un dels principals implicats era l’empresa constructora PROINOSA (actualment ALTIARE), sòcia al 50% amb l’Ajuntament de Sitges en la construcció, propietat i gestió d’aquest “modern” i suposadament imprescindible edifici que uns anys més tard s’ha convertit en un veritable malson per al nostre poble.  

Els dubtes que em sorgien ara fa 19 mesos no sols no se m’han esvaït, sinó que davant de les notícies publicades avui a la premsa, se m’han ampliat moooolllttt!!!! I entre aquests em ressona la pregunta de: I ARA QUÈ? Està molt bé ser conscients de que la situació que viu Sitges ha arribat al seu límit, i que la crisi mundial no ajuda a superar el moment, però si tenim en compte que durant anys Sitges va ser “la joia de la mediterrània” (en molts aspectes), tinc la seguretat de que fins aquí ens hi ha portat algú, o alguns, i crec que aquests han de respondre pels seus actes i per les seves decisions unilaterals. 

Imatge treta d'aquí
Així que espero que les “coses” (entenguis per cosa deute, impagament, concurs de creditors....) no es quedin en una simple notícia sensacionalista a la premsa, i  que es facin tots els passos i actes necessaris per a que es depurin responsabilitats. Que les persones, suposats gestors amb experiència i que han cobrat per aquesta suposada feina, així com els responsables polítics d’aquesta greu situació i de moltes altres decisions que han suposat al nostre Sitges unes pèrdues patrimonials i econòmiques inimaginables, siguin denunciats per qui correspongui ( i tinc claríssim que aquesta responsabilitat recau en l’actual equip de govern) per tal de poder aclarir el perquè, el com i per quant, ja que el quan és la única resposta que coneixem, hem arribat fins  a aquest punt!

I si aquest pas no el fa qui li correspon, el poble no ens podem quedar de mans creuades i deixar que Sitges perdi Ludoteques, escoles de Música, Museus, concerts, espais esportius.... per culpa d’una mala gestió i començar a lluitar pel que és nostre!!! I si jo no us he convençut, llegiu aquest article. 

8 comentaris:

Roser ha dit...

Ten molta raó,el que no crec que tinguin nassos per fer una denuncia com cal

Miquel ha dit...

L´ostia ¡¡¡ esteu fututs ¡¡¡¡

Anònim ha dit...

El tiempo pone a cada uno en su lugar. Paciencia

Anònim ha dit...

"Una denuncia com cal" ??? Roser que quieres decir con esto ???. Denunciar es facil, denunciar con fundamento y con pruebas no lo es tanto. Yo si creo que lo haran, y si es asi espero el correspondiente reconocimiento.

Anònim ha dit...

Aquí el dubte és sobre quina empresa realitzava la peatonalització del carrer Àngel Vidal les dues primeres vegades... Sí, aquelles en que les obres duraven dos anys, treballaven 3 immigrants i uns quants s'embutxacaven tots els diners d'adjudicació. Perquè molt m'ha de fallar la memòria per no assegurar que era PROINOSA... casualment...

El que s'ha fet en aquest poble és TOTALMENT DENUNCIABLE i per lo penal, és de garjola sí o sí. Però si ni quan venen unes eleccions es dona "canya" respecte a tot el que s'ha fet... no es farà ara...

El link que has posat amb la dita deixa molt clar el futur de Sitges. Si és impossible, perquè preocupar-se? DOncs això! És impossible que res es faci ben fet en aquest poble perquè la base sobre la que es cimenta el poble és la pleitesia al turista i el baix nivell intel·lectual derivat d'aquesta base...

En resum: Sitges té el que es mereix. Ni més, ni menys.

Anònim ha dit...

Com pot ser que si tu ho sabies (que ets una simple mortal), com és que els que estaven a l' oposició no coneixien o no van fer cas de les relacions amb Proinosa?. No els interessava o que? I si no els va interessar aleshores, ara tampoc faran res.

Lluis Chacon ha dit...

Molt bo l'article Beli. Jo opino, que el problema be d'una vessant més ideològica, i no d'esquerres i de dretes eh, si no de l'administració i els ciutadans, m'explico:
Fa 600 anys m'anaven els reis i els "ciutadans" eren súbdits, ara passa el mateix; els reis, mai millor dit, son els polítics. S'han aprofitat de que tenen el poder per fer el que han volgut. I no dic només a Sitges, a tot arreu passa al mateix. I la culpa, pobre de nosaltres, en part la tenim nosaltres per votar els mateixos. Sabeu qui va guanyar les anteriors eleccions a Sitges? El PSC!!. Em arribat a un punt que em de canviar de filosofia no podem confiar amb l'administració com ens pensàvem, Ja ens ha fallat massa, ja li hem donat moltes oportunitats a la "casta polítia" El PAPA ESTAT s'ha tornat un aprofitat i ens tenim que independitzar ideològicament.

Lluis Chacon ha dit...

Per cert molt acertada la canço dels Manel, m'encanta aquest grup.

Publica un comentari a l'entrada