12 de jul. 2011

300 ENTRADES... PERÒ LA REALITAT ÉS LA REALITAT I JO NO LA PUC CANVIAR

Em fa ràbia dedicar el meu escrit número 300 a reiterar el meu disgust davant de  la situació que viu i en la que es viu a Sitges durant aquests darrers anys. I la ràbia encara és més gran si penso en els dies que porto donant voltes a quin és la millor manera de remarcar aquesta fita (per a mi és tot un èxit, per a altres un suplici), o quin era el tema que millor li escau a un número tan rodó com aquest. Abans de res, i encara que sembli un tòpic, quan el 19 de febrer de 2007 vaig decidir obrir aquest bloc, i vaig penjar el primer post, “Patrimoni de la humanitat?”, un article publicat a l’Eco pocs dies abans reivindicant la necessitat de conservar el patrimoni sitgetà, no tenia cap intenció d’arribar a les 300 entrades i estar presenta durant gairebé cinc anys. Però la realitat és la realitat, i la situació no ha millorat gens durant aquests anys... així que al pas que anem teniu Criticartt i Beli per molt de temps!


Però la realitat és la realitat, i per desgràcia el post ha arribat just quan Sitges i els sitgetans per obligació, decret, devoció, convicció, por o el que sigui, ens trobem immersos de ple en la  segona edició de la Gay Pride!! No entenc com es permet  que el passeig de la Ribera, en el tram que va entre els gronxadors (que per cert, n’hi ha un que fa més de dues setmanes que està trencat i ningú sembla tenir la voluntat d’arreglar) i el carrer Espanya es troba envaït per camions, carpes, barres de bar, un immens escenari  coronat per una impressionant estructura amb pantalles de televisió i llums.... ah, i el diumenge, dos inflables per a que els nens puguin gaudir de la festa!!!. 


 El problema més greu no és tot aquest desplegament, sinó els dies que dura el desplegament. Que jo recordi, per Festa Major es munten dos escenaris a banda i banda d’aquest espai que he delimitat anteriorment, i ni necessiten tants dies de premuntatge ni ocupen tant espai, ni tenen cotxes i camions nit i dia sobre el passeig, ni els concerts duren cinc dies, ni es pot arribar a pensar que surt rentable organitzar una nit de festa per a poc més d’un centenar de persones (que són les que hi havia davant de l’escenari de la Ribera ahir dilluns nit). 

Que volen fer una nit de festa, doncs que la facin, però que aquesta duri cinc dies amb les seves nits, i que no respectin els horaris de feina, descans, vida quotidiana dels veïns.... doncs no estic d’acord, ja que si un dia d’aquests em dóna per celebrar alguna cosa, o si em ve de gust convidar els amics a casa i posar músic a tope, cridar, aplaudir..... en definitiva, fer soroll sense cap mena de respecte als veïns, això sí, amb llicència municipal, doncs espero que els clients de l’hotel tinguin taps entre les seves pertinences, ja que els necessitaran.  I pel que sembla, pel que es comenta, pel que em diuen lectors d’aquest bloc, presumptament tot aquest merder no suposa cap benefici econòmic directe a l’Ajuntament de Sitges, i que presumptament si  que omplen les butxaques d’un pocs que demà, per sort, ja estaran en un altre punt de la geografia mundial organitzant de altre festival d’aquests.  I jo em pregunto, si no tenim ni un duro a les arques municipals, com és que el dissabte vespre no vàrem posar la plantilla d’urbanos al passeig posant multes per incivisme a aquells milers de persones que anaven sense samarreta lluint cos i condició? 

 I de pas, per què no financem l’emblanquinat de l’ermita del Vinyet amb els molts euros que podem obtenir de multar a tots aquells, que no en són pocs, que segueixen prenent el sol, fent la migdiada, dinant, jugant a futbol... als jardinets del passeig sitgetà. Segur que no sols deixaríem el Vinyet preparat per a la seva festa major, sinó que podríem finançar uns quants ciris per a que la Mare de Déu del Vinyet ens tingui a tots els sitgetans sota les seves oracions, que és molt necessari amb els temps que vivim i que encara ens queden per viure. 
Ahir dilluns, dia feiner per a molts, des de les 11 del matí i fins a les 7 del vespre, un BUM BUM constant de música disco a un nivell acústic molt alt, acompanyat de crits, aplaudiment i rialles estridents impedeixen que molts dels veïns de l’Hotel Antemare de Sitges puguem treballar, descansar, prendre el sol, dinar, dormir.... fer el que es fa normalment en un poble normal d’estiueig entre les 11 del matí i les 7 de la tarda. Davant de la trucada a la policia local de Sitges per tal d’informar-me sobre el per què de la música, la durada d’aquest esdeveniment, els decibels permesos..... en aquesta festa,  la única resposta que obtinc, això si, amb molta educació, és que es tracta d’una festa amb permís i que està previst que acabi a les 19 hores.... i que als veïns ens bombin (això no m’ho ha dit la veu que m’ha atès el telèfon, això li he dit jo a ella i no m’ho ha negat). Tornant als 300 escrits en aquest bloc. El que si que em fa il·lusió remarcar és que coincideixi aquesta entrada amb el primer aniversari de la creació oficial de la Plataforma SOS Sitges, que es va registrar el 15 de juliol com a “Associació Cultural per col·laborar en la defensa, conservació, protecció promoció i contribuir en la posada en valor del Patrimoni Cultural de Sitges”. Durant més d’un any, ja que les reivindicacions de la Plataforma es van iniciar a principis de l’any 2010, hem viscut moments durs i situacions molt tristes, especialment el dia que van enderrocar la Casa Rocamora. 


Avui, i coincidint amb el nostre primer aniversari, podem dir que tenim de nou esperança en el futur imminent del nostre conjunt patrimonial més important. En el bloc oficial de la plataforma està penjada la nota de premsa en que s’explica com va anar i quins van ser els punts que es van tractar durant la reunió que es va tenir a finals de la setmana passada amb gran part del nou govern de l’Ajuntament de Sitges. A títol personal puc dir que vaig poder assistir i participar (això darrer és molt important, pq altres vegades no va ser així) en una reunió interessant i plena de bona voluntat, on es va poder parlar, explicar i on es va escoltar i comentar. Comença un nou camí, esperem que més planer que el que hem tingut que travessar aquest darrer any, durant el qual, diguin el que diguin, seguirem lluitant i treballant per aconseguir que siguem molts més és que veiem en la necessitat de respectar i conservar el nostre patrimoni un acte lliure i voluntari. 

Per cert, no us perdeu l’article 301, que el publicaré demà sens falta (ja el tinc escrit) per celebrar un 39é aniversari molt important!! Es mereix ser el primer d'una continuació....

14 comentaris:

Miquel ha dit...

Me sabe mal, pero es lo que hay. El ay.untamiento ha encontrado el filón y no lo soltará. Las exposiciones no alimentan el consistorio, pero los festivales, cuanto más necios, más se retroalimentan, más consumen, y más personal va. Eso es lo que se desa, ese es el turismo que se quiere. Y ese es el turismo que existe. El que se pasa por el forro el cesped que paga ud. con sus impuestos los 365 días del año; el que no se limita ha hacer el amor con su pareja en la habitación del hotel, sino que lo extralimita en la playa; el cuanto más frikky voy más llamo la atención. En pocas palabras, es turismo de mermelada, pan para hoy y hambre para mañana. Al tiempo. Salut

Vanessa la Tigresa Parda, antes llamada Enana Saltarina ha dit...

Sitges ha estat i és un dels paragais de la Mediterrania,a costat de MIkonos i Eivissa. Això és així des de fa molts i molts anys. Que aquesta etiqueta no agrada? que la Pride podria ser d'una altra manera ? també es veritat!! no tots i totes estem d'acord amb el model que la Suïssa del Parrots ha imposat a tort i a dret, el cartell no cal no parlar-ne, estereotipus rera eestereotipus. Musculoca, bella Easo i Apolo i Marte haciendo el amol en la Decadanse del Terramar.

Tot i així no et creia tant i tant carca, sense anim d'ofendre't. Sitges ha estat des de fa al menys cent anys coneguda arreu per la seva idiosincrasia, per la seva manera de ser, que és la manera de ser toleranta, permissiva, agunatadora i blanca suburenca. El teu 300 hauries d'haver-lo dedicat als cossos fornits dels trescents soldats que varen vencer a la batalla de les Termópiles. O a l'elefantet mamut que va passejar-se Ribera a munt Ribera avall.

Els botiguers i els hostalers i restauradors segur que no pensen com tu, vagi per endavant que no combrego amb aquest model de festa de l'orgull però també crec que es un honor que Sitges celebri aquest acte, ja era hora o potser estaves més en consonancia amb les redades i les corredisses i demanades de carnet pel passeig que fa uns anys un regidor va endagar??

Visca la gaieté sitgetana i més tolerancia si'l vous plait!!!

Miquel Saumell ha dit...

Mira, Beli, a mi Sitges només m’agrada a l'hivern i, a més a més, sempre que sigui entre setmana. Si no és així ho trobo massa atapeït, i no m’agraden les multituds. Però deixant de banda el tema del teu post, sí que vull aprofitar la xifra rodona per felicitar-te pels 300.

Anònim ha dit...

A la Vanessa..
Fa poc segueixo aquest blog, no conec la Beli ni se la cara que fa, pero aquesta persona ha escrit com ella ha volgut l'entrada 300 del seu blog i denota ilusio, a mes no ha faltat el respecte a ningu a opinat i punt. Qui t'has cregut per jutjar el seu escrit, et recordo que es el seu blog no el teu i pot dedicar l'entrada 300 i totes les que vulgui a el que vulgui. Pero com t'agrada jutjar a veure si t'agrada que et diguin que el teu comentari sobre redades i corredisses ha estat patetic, on vas comparant aquella accio amb aquest blog, en quin segle vius. A mes a estat una falta de respecte cap a la Beli, com tot el teu escrit.

I tu parles de tolerancia quina ironia, el teu escrit es tot menys tolerant.

I ara opinare, el gran problema de la Gay Pride, es el mateix que el teu escrit Vanessa, s'ha perdut el respecte, t'agradi o no, s'han creuat certes linees i el pitjor es excusar-se en el l'Orgull Gay per fer negoci (Amb aixo estem d'acord), o en un trist pasat com tu fas, potser hauriem de mirar el que tenim davant nostre avui dia, i la Beli no diu cap mentida en el seu escrit.

Anònim ha dit...

A la Vanessa,
Fa poc que segueixo aquest blog, no conec a la Beli ni se la cara que fa, pero mai he vist que en els seus escrits hagi perdut el respecte a ningu.

Qui ets tu per jutjar si l'entrada 300 tal o pasqual, o simplement una opinio, aixo es el seu blog pot escriure del que vulgui i com vulgui.
Com t'agrada jutjar doncs no et sabra greu que et jutjin, o si?, la teva referencia a redades i corredisses a estat patetica, com pots comparar les accions d'un regidor que per cert s'estimava i molt el nostre poble, amb l'escrit de la Beli, en quin segle vius Vanessa. De fet com tot el teu comentari ha estat una falta de respecte.

I tu parles de tolerancia, quina ironia el teu escrit es tot menys tolerant.

I opinant de la Gay Pride el gran problema que te es com el teu escrit Vanessa, s'ha perdut el respecte aquell que hi havia fa 30 o 40 anys, s'han travessat certes linees en nom de l'Orgull Gay, quan sols es un negoci (amb aixo coincidim em sembla) o recordant un passat, que no te a veure amb la realitat, com tu has fet. La Beli no diu cap mentida en el seu escrit.

Tot es una questio de respecte, per aixo va neixer el Dia de l'Orgull Gay, com deia al principi el problema de la Gay Pride de Sitges es que oblidat els origens.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb la Beli i amb el Miquel, aquest turisme resta turisme familiar, que és el que realment volem els sitgetans. No aquests exibicionismes a tota hora. Moltes felicitats pel teu bloc, val la pena recomenar-lo.

Miquel ha dit...

SRA TIGRESA PARDA : Veo que tiene ud dos discursos, el primero como consumidora de los festivales (se refiere a uno en especial y con insistencia), y el segundo para con los "botigers". Por lo que parece ud. lo concatena todo y siguiendo la línea que expone, si no hay algarabía de ese estilo los botigers lo pasan mal por que no venden(supongo). Ese hecho, ha hecho que personas como MIQUEL SAUMELL, o como cientos, yo incluido, solo aparezcamos en la temporada de invierno, cuando Sitges es un Sitges y la calle es habitada por los ciudadanos que viven todo el año. Salut

Anònim ha dit...

LA DUDA

Con un cierto sentido del humor pide en su escrito multar a los incívicos para poder comprar cirios. ¿Las multas del ayuntamiento son para cirios?, o ¿La iglesia tiene derecho a multar para comprar cirios?, o ¿Los cirios de la iglesia se ponen porque hay multas de incívicos?, o ¿porque sin cirios, multas, incívicos, iglesia(con perdón de los feligreses), etc. la vida puede ser mejor?.
Ahhh, sabe de quien es la Ermita del Vinyet, del pueblo de Sitges o de la Iglesia de Roma. Y ¿la Trinitat?, y ¿la iglesia de Sant Bartolomeu y Santa Tecla?, y ¿la de Sant Joan?, y ¿la del Hospital? Y ¿las ruinas de Miralpeix?

Miquel ha dit...

Sra CRITICART. Me fastidia seguir escribiendo en pos de nada. No intento defender su vida como ciudadana cotidiana de su ciudad, tan siquiera sus hábitos. Yo solo he intentado ponerme en su lugar. La entiendo, así tal como suena. Pero visto tal y los que escriben por aquí (y que intuyo NO VIVEN TODO EL AÑO, sino que van a disfrutar de la algarada), me retiro del tema. No quiero que a mis 58 años y después de militar en el PC de Anguita (no de la Aguilar),durante 35, me llamen fascista. Yo no creo en las demostraciones de cariño de dos hombres, de dos mujeres, de una mujer y un hombre o a la viceversa follando en la playa, enfrente de casa. Yo no creo en la juerga peredne , y porque yo lo valgo porque me lo merezco, en donde por el mero hecho he de beber y gritar hasta las 5 de la madrugada con total libertad y sin impedimentos. Yo no creo en que tenga más derecho que Ud porque pague mís impuestos, y en consecuencia me pueda mear en la puerta de su casa, estando la mía a 5o Klms. Yo no creo en la "libertad" de poder pasear con un cordel en el culo como todo atuendo, con el beneplácito de que la libertad es de todos y quien me lo impida es un fascista. Yo no creo que ser homosexual signifique ser una friky loca, deseoso de acaparar el minuto de gloria, sino a la inversa, es un significado de la naturaleza que se ha de llevar con gozo y dignidad. Yo no creo en Sitges, porque Sitges ha dejado de ser un lugar a la altura en sus tiempos de los Paises Escandinavos. Ahora es el usufructo de la horterada, la risa fácil y el consumo desaforado. A eso no se le puede denominar ser adelantados, sino todo lo contrario, no han sabido frenar. Nos vemos en el invierno. Salut

Criticart ha dit...

Miquel, res més lluny de la meva inteció que t'ofenguis!!! i sobretot, no em deixis de llegir que tu els un (o el ) meu lector i opinador més fidel!!! Acabo d'entrar al bloc per penjar la propera entrada i em trobo amb el teu missatge!!! Ara he llegit els altres comentaris i crec que t'ha empipat amb el de la Vanessa, el qual m'he llegit diverses vegades i crec que te l'has de pendre com un "divertimento", a la línia dels que hannestat enviat en aquest bloc els darrers dies. Jo crec, i la Vanessa si vol ho confirmarà, que el que diu és tot el contrari del que vol dir... sempre em posa a prova!!! I pel que fa al Sitges i als visitats que tu descrius, estitc s'acord amb tu.... jo també estic farta de sortir al carrer i primer tenir que passar la fregona, estic farta de veure uns espectacles dantescos quan per la nit vaig al passeig a donar una volta en bicicleta amb els nens; estic farta de no poder dormir en tota la nit pels crits, cants... de la gent que surt de festa...... estic molt farta d'ho lleig que està Sitges!! Per això aquest bloc, per intentar fer una visió crítica del poble i que algú se n'adoni que hem de girar el timó i tornar-lo a posar en la posició correcta!! Així que com veus, i com escriuen altres comenteris, estem molt d'acord amb tu... ah, i ens veiem a l'hivern, però demà també!!!Gràcies!!

Anònim 1, et dic el mateix que al Miquel, crec que la Vanessa em vol "picar", i avui toca aquesta personalitat... si llegiu altres comentaris semblans a entrades anteriors veureu que es tracta d'un camaleó una mica massa canviant!!
Anònim 2, gràcies per llegir, opinar i recomenar el bloc!!
I Anònim 3 i dubtós...veig que ha vist clarament que era un comentari d'humor, però a Sitges estem sense un duro, i dien que estem TAN malament, que no es pot pagar ni 10 litros de pintura blanca i tres brotxes per emblanquinar l'ermita del Vinyet pel dia de la seva festa... així la compra de ciris era un "guiny" a la situació econòmica que hem de suportar....

Ah, i Anònims, pq no signeu ni que sigui amb un pseudònim, però així em podré dirigir a vosaltres més facilment!! Gràcies a tots

Miquel ha dit...

Salut CRITICART : Sabes que te sigo. Pero me empreño. Me cabreo. Me sulfuro. me gusta tanto Sitges..la he pasado tan bien pisando sus calles..Me retrotraen a mi niñez, a mi adolescencia, a mi juventud, al ser padre, al bañarme an su arena, a la calle de San Pablo, al Miami, a Los Vikingos, al último tren de las 10 de la noche...a la calle Cuba y el menú turístico de tres platos pan, vino y fruta del país a 125 ptas que impuso Fraga y que fue un exitazo (man que me pese)....Al Maricel con su Greco. A Utrillo, a Casas...A jugar al golf con mi mujer y mi hijo, donde nunca podía ganar...A las casas modernistas (hoy reconvertidas en hoteles)...Al recuerdo de la barrera del tren y la cola de espera...Ahhh Sitges...que bella eres y que mal te tratan...Salut. Te sigo....

AGUSTI CARBONELL MESTRE ha dit...

Beli en el tema de la Gay Pride tens tota la raó, malgrat porti gent a Sitges és vergonyós que el Passeig i els Jardins de Terramar romanguin tancats tants i tants dies.

Anònim ha dit...

LA DUDA
Por el comentario de los 10 € de pintura deduzco que la ermita del Vinyet es del pueblo de Sitges.
Sería preocupante que fuese de otros y el municipio tuviese que pintar o pagar los gastos de la ermita. Por cierto ¿no estamos en un estado aconfesional? Pues que cada creyente colabore para tener su espacio, como en un club privado. Y que el Ayuntamiento les cobre alquiler, si es patrimonio municipal. Es lógico en tiempos de deudas. Rezar es gratis y se puede hacer en cualquier lugar. Los actos que tengan que ver con la religión también se deberían revisar y todos deberían se costeados por los consumidores de esa religión en concreto. NO QUIERO PAGAR FIESTAS DE OTRAS RELIGIONES, NI DE LA MIA.

Yoko Ono abans coneguda com Vanesa la Parda d'Alcantara ha dit...

Per alusions i a"luis"nada (vull dir alusinada) t'agraeixo la teva comprensió i el teu saboir faire. Si es cert que soc Camaleònica i d'Alicarnàs, que tinc la tecla fluixa i el Bartomeu Gras. Que et pinxo i em tapa la descarada anonimitat dels meus pseudònims que sempre intento adornar amb abans anomenada i visos a l'actualitat. També potser a vegades me passo de frenada o no llego, però està clar que la ironia i la complicitat hi són i tu la saps llegir entre línies, cosa que d'altres npo podran fer mai...
Per Cert Be,,, ja haurà llegit el Pifiari de Filanofa i el tema Helvetica, no ets única Beli per`d'altra banda aquesta xsetmana L'ecu anava ple del tema "Vitrineta- Rampa, apeadero embarcadero de la Casa.Museo!!""
Intentaré no ser tan radical a canvi de... t¡ho imagines??

Publica un comentari a l'entrada