27 de juny 2011

SI NO ES FA ALGUNA COSA, SITGES PASSARÀ DE SER EL FAR WEST A SER EL BRONX ..

Fa uns mesos vaig escriure un text en el que comparaba Sitges amb el Far West, però vist en que s'ha vist avui al passeig de la Ribera i Marítim, una greu situació que es repeteix cada cap de setmana i que amb l'arribada del bon temps es multiplica per 1000, el nou consitori té que començar a replantejar-se la situació si no vol que el problema vagi més enllà... i em sembla que ho han de fer ja!!!

Diuen que una imatge val més que mil paraules, i seguint aquesta dita,avui us estalviaré llegir més de 10.000 paraules meves, amb les que no aconseguiria descriure fidelment el caos que he volgut "inmortalitzar".  Així que per sort de molts, us presento aquestes imatges que he pogut obtenir en menys de cinc hores. Perdoneu que algunes de les fotos estiguin girades, no he trobat la manera de que es col.loquin correctament, però crec que val la pena tenir una visió conjunta, global i realista de la desastrosa imatge que oferia  la zona  més propera al mar.....ja que avui els carrers de Sitges han lluit bellíssimes catifes de flor, obres d'art efímer que demà es convertiran en les  co-protagonistes d'aquest bloc, juntament amb imatges del 19 Concurs Mirabent i Magrans que ha tingut lloc aquest cap de setmana. Però com no vull desviar l'atenció al tema que tracto,  no les vull penjar aquí!!


19 comentaris:

Miquel ha dit...

Como todo y como en todo. Si no se pone coto la cosa va a más. Haca más de 30 años, ya cogía el tren (solo paraban 10 unidades), para ir a la playa y comer en Los Vikingos. Y durante 10 años he comido en el Miami. Ahora me pierdo en el Posit, pero solo en un par de ocasiones al año. Ya no voy a Sitges, a no ser que hagan alguna exposición (bonsais, pintura...)La decadencia se ha asentado. El todo vale se ha quedado a vivir. No deseo ver culos con un cordel por el paseo, ni vendedores de gafas, ni ocupas de la arena haciendo castillos, ni concursos de bocas de figuras masculinas concursando por el beso más largo...Sabe mal, pero ese es el turismo que han deseado, pués que el alcalde cargue con él. Salut

Anònim ha dit...

Tens tota la raó, Sitges cada vegada està pitjor i no només pels venedors de les mantes i el turisme o els visitants que venen els caps de setmana, sino per la bruticia de les platges i els carrers. L'aigua del mar està plena d'algues, plastics i bruticia sense determinar, la sorra plena de burilles i de defecacions de gos. Els carrers, també estan plens de defecacions de gos, les papereres sempre plenes, escombraries escampades al costat dels contenidors i per tot arreu, i nungú fa res. A part de la bruticia, les darreres intervencions urbanístiques que s'han fet deixen molt que desitjar. Carrers de poble de tota la vida han estat substituits per un terra uniforme, gris, brut i horrible, la platja de sant sebastià s'ha convertit en un parc temàtic, ple de terrasses cada vegada més grans, amb esculptures que no se que fan allà i les boniques escales de pedra de tota la vida substituides per unes rampes que ja veurem el que duren. Una llàstima veure com es carreguen tot el poble.

Anònim ha dit...

M'esgarrigen les vistes de Sitges que ha posat la Beli Artigas, però encara li diré que encara en podia afegir de pitxors. A les quatre de la tarda, quan deixavem la platja (que ja ho comentaré en un altre moment) l' estatua del Greco estava envoltada de grups fent la xerrada, altres menjant (amb taula parada inclosa), també hi s'hi trobaven els que dormien, i com feia calor, com menys roba millor... L'escena em va fer sentir tant malament¡¡¡ avergonyit del meu Sitges. Com que vaig pujar pel Carrer Carreta, no vaig veure tot el que mostra la Beli Artigas,pero estic d'acord amb ella i amb tots els altres comentaris. Crec que hem de ser consciens de que s'ha de fer quelcom per tornar a Sitges una miqueta d'aquella "manera de fer i de ser particular" que Sitges tenia i que el feia ser diferent de tots... i tal com anem, no es el cami.. No es això, companys, no es aixó el que els que vivim a Sitges ens mereixem.

Sor Presa del Carrer del Pe-Cat, antes muerta que aburrida ha dit...

Perdoneu-me la intrusió, però que jo crec que n o n'hi ha per tant!!!. és l'estiu, qui vulgui tranquil·litat que vingui a l'hivern. En quan als venedors ambulants, els de les ulleres i el top-manta estan per tot arreu, Barcelona Tarragona, a tota la costa.
Es cert que la gent es marrana, però si que hi podem fr quelcom, podem donar exemple amb la nostra actitud. Queixar-se d'aquesta manera tan catastrofista no crec que condueixi a una solució.
Sitges també ha estat aixó (bruticia, soroll i jarana fins les tantes) els sitgetans sempre ens hem distingit pel laisser faire laisser. On és la tolerancia sitgetana Beli. Si continues per aquest cami t'agafará un Sincope.
Qui no vulgui pols que no vagi a l`era, deia la meva avia. I també em cantava aquella cançoneta del despres d'un en venen molts... noies si no voleu pols no aneu a l'era.
Si que podem fer-hi, la nostra petita aportació és important, podem parlar amb els Frikis que fan els castells de sorra, per cert heu llegit l'entrevista a un d'ells apareguda a L'Eco?
Som persones i tenim les paraules per comunicar-nos. Si no trobes be que la gent estigui damunt la gespa considero que ets molt i molt poc indulgent. Aseu-t'hi un dia i veuràs que sembla que estigui feta per aixó.
No a una societat policial, Visca la llibertat ben entesa i la caritat cristiana Amen.

Anònim ha dit...

La critica es positiva, pero creo que los ciudadanos que vivimos en Sitges tenemos el deber de transmitir las quejas a través de los cauces habituales, OAC, asociaciones, militantes de los partidos etc. Yo colaboraré para que Sitges remedie lo antes posible este desbarajuste.
Y confió en que como ciudadano de Sitges este nuevo equipo de gobierno me escuche y solucione lo antes posible lo reflejado en las fotos.
Pero Sitges ha sido libertad y no debemos vender por Internet una versión totalmente alejada de la realidad.
Si el Corpus no se celebrara en domingo tendríamos más efectivos policiales para remediar lo más grave de estas fotos, que para mi son las carpas vendiendo como si del mercado se tratase, eso ya es el colmo.

Anònim ha dit...

A mi em sembla que la critica es mes que correcte, pero el problema es que qui ha d'aportar les solucions (Ajutament) no te cap criteri, recentment hem vist una passi de models, ara no se que d'uns cotxes que volen fer, pero que passa que el passeig es de tothom que vol, menys del ciutadans de sitges. Com pot esser que es deixi posar una xurreria en mig del passeig, quan una persona esta pagant un lloguer o be ha comprat un local, i resulta que es troba que la seva competencia indirectament es l'Ajuntament. Un altre exemple, ja no entenc com es va permetre el passi de models (es va pagar per utilitzar el passeig doncs l'iniciativa era totalment privada), pero a sobre qui va permetre la venda de begudes. O aixo canvia o com voleu que solucionen els problemes d'aquestes fotos, sino tens criteri ni a casa teva, ni el que depen directament de la teva responsabilitat com volen arreglar la resta. Els espais publics han d'esser justament aixo, sense cap us preferencial, doncs si les filmacions d'anuncis i permisivitat d'actes privats han de portar el que refelexen aquestes fotos, mes val no promoure res i estalviar-nos uns quants calerons.

Guybrush Threepwood ha dit...

A veure anem per parts perquè estem barrejant coses...

Pel que fa a la Xurreria i a las parades de menjar "La Manduca" tenien permís esprés de l'Ajuntament per posar-s'hi perquè el Corpus ha tingut una retallada pressupostària del 42% i els ingressos que suposaven aquests dos comerços eren directes per la festa del Corpus.

A l'anònim entenc que es pot no estar d'acord però és una actuació consensuada i d'ajuda específica per la festa del Corpus. De manera que aquí l'Ajuntament sí que ha aplicat criteri i en aquest cas per afavorir una festa i tradició del poble. Que és molt fàcil criticar però segur que no t'agradaria que deixessin de retallar el pressupost del Corpus i sí apugin els impostos per exemple? Però després direm que les catifes tenien poca flor... Pel que tinguem un ventall MÉS ampli de mires i més auto-crítica.

Pel que fa a la resta d'imatges el resum és molt senzill... Sitges té el que és mereix... La permisivitat és absoluta, començant pels que hi viuen, de manera que no esperem que els altres ho facin millor... L'Ajuntament ho pot arreglar, obviament, però me'n conec uns quants (tot el que fa referència a l'hosteleria per exemple) que a la primera mesura ja s'estarien queixant...

De manera que com dic, el poble té el que és mereix. Ni més ni menys.

Sir Bruno Hamlet Lee, fill hibrid, ebri i obert d'orelles ha dit...

Deixeu que hi fiqui cullerada? primer de tot les patates fregides, amb ketxup, salsa tartara, maionesa, allioli o salsa brava. Oi que estan bones? I els gelats, milers de gotetes que regalimen i embruten els carrers però és tan bo el gelat dels italians de Sitges... Un altre tema son els xiclets i la màquina de netejar que tanta cua va portar. Les burilles i la cendra de les cigarretes. I no m'agradaria ser escatologic pero despres d'aixó be una llista no gens agradable de vomitones, panyals plens de me____ i altres coses que fan pudor. Els restaurants no si miren gens i passen olímpicament dels contenidors d'escomberies selectives. Ja se sap on hi ha multitut es genere bruticia, pobrets operaris de Cespa no donen abast i els Munillus prou feina que tenen a multar cotxes i fer anar la grua que treu fum...
El turisme ja ho te aixó causa severs problemes en la població autóctona, tergiversa les sinergies convertint lo nit en dia i el dia en nit. Morir d'èxit o viure de l'atur. That is the question my friend.

Anònim ha dit...

Certament penseu que ens mereixem el que tenim? Potser s'ho mereixen els que fins ara ens han manat pero no pas els ciutatans senzills i corrents que ens han anat enredant una vegada rera l'altra. Crec que en el moment de plantejar-se les coses no s'ha tingut compte al poble, no se'ns ha consultat res i no tenim el Cap de la Vila que motibava la trobada dels grups de gent, ni tenim els carrers tipics amb voreres de pedra..Crec que tot el que s'ha fet ha estat pensat per gent de fora del poble que no viuen ni son de Sitges que els manca la sensibilitat necessària per entendre que el que de veritat és el nostre poble. Em dirieu quantes vegades heu vist passejar l'alcalde, tranquil·lament, passejamt familiarment, pels carrers de Sitges? Si el volieu trobar havieu d'anar al Picnic o al Subur, a Aiguadolç o prenent una copa al dos de Maig,amb els amics que comparteixen l'afecció a navegar i a passar-s'ho d'alló més bé...

Per altra banda, estic d'acord que s'està molt bé estirat a la gespa, si això no costa diners al poble (solament cal veure la bruticia que es deixa,com els espais queden després de l' avalantxa, les caques i pipis dels gossos (i de no gossos)...
Certament sería fantástic que cada un de nosaltres poguès tenir un raconet de gespa per estirar-nos quan volguessim...es cert que aixó solament està a l' abast d'uns pocs...Pero per sobre d'aquesta injusticia, crec que està el civisme.

Anònim ha dit...

Guybrush, m'estas dient que el tenir un corpus digne depen de si permetem posar unes paradetes al passeig, que aquesta decisio fos consensuada no vol dir que fos la correcte, l'Ajuntament esta fent competencia desleial a establiments de Sitges, permeten activitats privades en espais publics i aixo es una cuestio d'etica, totalment jutjable per els ciutadans. Per cert vas veure el Cap de la Vila, sense tants escarafalls com altres anys i ben digne que va quedar Potser per compensar pressupost i no pujar impostos, posem una paradeta d'embotits davant la farmacia a veure la gracia que li fa a l'Ibericus, que el seu bon lloguer deu pagar.

Plater i tu ha dit...

A mi el que realment em molesta es la propaganda del BUrguer King en la cabina de telefons.

Guybrush Threepwood ha dit...

Al darrer anònim: A veure, el teu és un problema de criteri contrari al que es fa habitualment a tot arreu amb l'espai públic i la "suposada" competència deslleial...

Perquè les parades que es posen per Sant Jordi no són competència¿? Les parades de menjar al carrer del Prado no són competència¿? Les parades de venta d'articles al CAP DE LA VILA per Festa Major no són competència¿? I així no acabariem mai... De la mateixa manera això es fa en totes les poblacions de Catalunya... Pel que crec que el problema el tens de forma genèrica.

Ara bé, el que és evident és que el criteri aplicat per l'Ajuntament és generalitzat i com et dic estava consensuat.

El mateix sobre les fotos de denúncia de la Beli, si estaven allà aquesta és la raó i no crec que això impliqui un problema concret al poble, sinó deixem de fer totes les fires,... que es fan. Que per mi cap problema, però ja he comentat que MOLTES veus cridarien en contra.

I a l'altre anònim, no t'equivoquis, SITGES té el que és mereix. No és culpa únicament dels que manen és de tots els sitgetans (o una gran majoria). Com et comentava hi han moltes coses que es podrien millorar en qüestió de segons, prenent decisions valentes que millorarien MOLTÍSSIM el nivell de vida dels sitgetans, però no t'enganyis, el nostre el nostre és un poble venut als de fora i els mateixos sitgetans són els que ho volen (comerços, hosteleria,...).

Com a exemple, som la població amb més hores d'horari comercial de tot Catalunya... i encara obririen més sí poguessin... I així tot, pel que el benefici dels sitgetans sempre anirà pel darrera del benefici dels altres.

Resumint, que sí, que Sitges té i és el que és mereix.

Anònim ha dit...

He leído todos los comentarios y me parece estar viendo la desafortunada campaña del ayuntamiento de Sitges donde lo negativo no era de aquí, era de fuera.
Sitges echando la culpa al turista-visitante-segunda residencia- nuevo venido, demostraba la contradicción de un municipio turístico, sin ingresos importantes que no estén relacionados con las personas criticadas en la campaña, que deja siempre al nativo-autoctono libre de culpa.
Ahora estamos los ciudadanos repitiendo los mismos errores que los políticos que diseñaron esa campaña, somos magníficos, hacemos unas maravillosas alfombras, o no tanto, pero necesitamos el dinero de gente que no tiene ninguna inversión aquí para rascar unos euros y pagar algunas flores.
Cada vez que se habla de revisión o adaptación de cualquier tema folklórico-cultural-festivo-tradicional, por pequeña que sea, se satániza a esa voz. Pero si se necesita dinero para la misma actividad no importa el como se logra, el fin lo justifica.
Racionalizar los recursos, es lo primero. Intentar tener más recursos, si implica ir contra la base de sustentación económica del pueblo es un suicidio.

Guybrush Threepwood ha dit...

Segueixo flipant amb els comentaris dels anònims en aquest blog...

A veure així que es satanitza no??? I llavors què és que acceptem que ens facin una retallada del 42% sobre el pressupost de la festa?????? Què més necessites??? Ah! Potser que ens indiquin quin és el teu negoci i hi anem a comprar¿? I que no es sustenten tots els negocis que depenen directament del turisme (a Sitges debem parlar del 80%) de tot el nom/publicitat que li donen les festes populars-tradicionals al poble¿¿¿???

Anda ya! Si algú només juga amb la demagògia ets tu anònim... Racionalitzar recursos... Quins? Es pot posar llavors l'embalat al passeig per carnaval¿? Es competència dels bars... es pot posar la fira d'art¿? Es competència de les galeries... I així NO ACABARIES! Si vols un poble sense cap tipus de "posada en escena setmanal" com és Sitges em sembla perfecte, jo ja firmo, que el turisme només ha destrossat el que era el poble, però NO T'ENGANYIS i demanis la sustentació dels altres negocis perquè aquests depenen DIRECTAMENT de tots aquests altres esdeveniments que et comento.

A veure si ho entens: és o TODO o NADA! Si vius del turisme estàs venut a tot i a tots i s'ha de fer tot el que poble fa (sigui per pagar 4 flors o 4 carretilles...), i si no ho vols doncs espavila, tanca tots els negocis turístics que et comento i comença a produir amb alguna cosa que no sigui "llepar el cul als de fora"...

Anònim ha dit...

Señor/a
"llepar el cul als de fora"...
De todos lo profesionales que trabajan en Sitges, una gran parte esta relacionada directamente con trato al publico. Ser profesional es tratar a todos los clientes lo mejor posible y en ningún caso trataremos peor al cliente de Sitges que al de fuera, por tanto los culos mas chupados son los de los sitgetanos.
No me cabe la menor duda de que si usted siente envidia de los de afuera y necesita una chupadita en su culo, le recomiendo que consuma en Sitges, sin quejarse, dado que su culo lo chuparemos mejor que el culo forastero.

Guybrush Threepwood ha dit...

Segueixo amb lo d'abans... Aquest blog ja té un bon TROLL que únicament fa perdre el temps...

I no en tinc cap necessitat. Pel que anònim=TROLL chupali el cul a qui et peti, que a mi se m'en fot!

Ale! I recordeu: DON'T FEED THE TROLL.

P.D.: Beli vigila en controlar a "energumenus" d'aquest tipus o et desvirtuaran i molt el blog...

Criticartt ha dit...

ei, ei, eiiii!!! prou! Primer de tot, vull donar la emva opinió sobre l'afirmació de que Sitges té el que es mereix. Doncs no, Sitges no es mereix que en un moment es puguin fer aquestes fotos i moltes altres, Sitges no es mereix la merda que hi ha als carrers, Sitges no es mereix que en pocs anys el patrimoni arquitectònic hagi sofert els atemptats que ha sofert (carrers horrorosos sense les boreres de pedra que tanta personalitat donaven al poble, els museus de la façana marítima sota una cortina de vidre, escultures sense solta ni volta omplint els jardins i el que no són jardins...)... Som molts els sitgetans que durant anys hem fet crits "ofegats" per tal de demanar que no es perdi el nostre Sitges.. però durant anys aquests crits no els ha "sentit" ningú dels que podien fer alguna cosa!!! Jo encara no he vist cap sitgetà assegut a la gespa de el Greco, ni cap sitfetà prenent el sol en un dels jardinets del Passeig Marítim, ni cap sitgetà fent "top manta" (i mira que davant de la situació econòmica actual a molts els hi aniria molt bé poder utilitzar aquest recurs per guanyar quatre duros)... així que els sitgetans no hem volgut mai el Sitges que tenim o que ens han deixat aquells que han marxat amb la cua entre les cames (i segur que durant la seva fugida no van sentir la necessitat de girar el cap per veure de lluny La Punta.... mai la van estimar).

Pel que fa als dos darrers comentaris: Guybrush, fins a dia d'avui no he tingut que controlar els que visiten i escriuen en meu bloc, no ho he necessitat. Aquest és un espai personal, on jo "descarrego" tot allò que em passa pel cap. Hi ha entrades que escric per crear debat, i aquesta és una d'elles. M'he llegit els 16 missatges diverses vegades i crec que cada un mostra la seva visió de la situació. El que ja supera una mica el meu límit blocaire és ho dels "llepa culs"... més val que ho deixeu aquí els dos... no em feu tenir que posar allò de "aquest comentari es publicarà un cop passat pel sedàs".... va nois, que la crítica constructiva és bona, no ens perdem en burrades!!!

Anònim ha dit...

Puntualizo la diferencia de visión que tenemos de los sitgetanos respecto al uso y respeto a la ciudad. Que no pretendo llevar la contraria sino reflejar, contrastar y ampliar su visión con ejemplos de acciones que he visto:
En la Fragata a niños del pueblo jugando sobre del césped muchas veces con sus padres delante, totalmente pasivos y aprobándolo. ¿Solo los he visto yo?
Al cabeza de lista de un partido ir en moto contra dirección en zona peatonal, y no solo una vez, menos mal que no es nuestro alcalde. Pero es concejal, y supongo que respectará mejor otras normas que las que estoy describiendo.
A dependientes/as y dueños/as poniendo la basura de sus tiendas en las papeleras que están al lado de su establecimiento dejándolas llenas e inservibles para el uso que tienen asignado. También a vecinos.
Una persona que ha sido presidente de una asociación importante de Sitges tirar a la calle a patadas toda la publicidad que le habían pasado por debajo de la puerta.
Dejar la basura al lado del container por no levantar la tapa.
Poner los residuos sin respetar el contenedor causando un gran coste para Sitges al ser rechazado en destino.
Un “señor” que fundó un partido local de Sitges liarse a dar gritos insultando a los candidatos de otros partidos porque le dejaron publicidad en su casa, y tirar todo a la calle, el también usó el mismo sistema de contaminación ecológico y mental.
Ver a los vecinos de calles céntricas que tienen un container para dejar la basura a pocos metros de casa y la dejan en su puerta.
Jóvenes que conozco orinando en la puerta de mi casa.
Personas que son muy de aquí, llevándose las velas del árbol de navidad de Cap de la Vila.
Hombrecitos arrancando los bancos de la calle Sant Josep.
Y voy a parar porque no tiene fin la lista.
Como se que esta pagina tiene muchos lectores y la mayoría son de Sitges trato de repartir las culpas de lo que se hace mal que no son solo los visitantes, también nosotros dejamos mucho que desear.
Gracias por publicarlo.

Anònim ha dit...

Soc un dels anonims anteriors d'aquest post...

Escric a continuació d'aquests comentaris, doncs no crec que faci falta obrir un altre post, al esser sobre la mateixa informació. Tot i el comentari de la amfitriona, mo m'he pogut reprimir i m'he decidit a escriure.
No se si sabeu que la plaça de l'estació de Sitges es diu Eduard Maristany, i no es casualitat que la plaça de l'estació de Vilanova i la Geltru es digui Eduard Maristany, aquest senyor va esser qui va definir per on havia de pasar la via del tren, ja els hi hauria agradat al Maresme tenir un responsable amb una capacitat de preveure el futur com aquest senyor, apartant la linea ferrea del costat del mar.

Heu vist Sitges aquest Cap de setmana, aixo es el que ens espera per el futur dels nostres fills, jo en tinc i m'agradaria que quan no hi sigui, hi vegin records per petits que siguin Sitges del seu pare, ja se que aquest cap de setmana es dels mes concorreguts de l'any, pero fixeu-vos el post de l'amfitriona de quan es, a cas a Setmama Santa va esser diferent.... es un degoteig constant, una transformació decadent que porta inexorablement cap l'exclusivitat de qualsevol tipus, excepte sitgetana.

On estan els Eduards Maristanyns d'avui dia?

PD: A Guybrush dir-li que l'aportació directe de la Gay Pride a l'Ajuntament de Sitges per l'us del Passeig, ha estat de Zero, si, si..ho heu entes be l'Ajuntament de Sitges a cobra't zero euros de la Gay Pride. No es cuestio de diners, ni del 40% del pressupost del Corpus, ni de carretilles, ni del que vulguis, es cuestio de criteri, com ja vaig dir..ara m'inventare una Pride de no se que i tambe vull el passeig a zero euros.Que us sembla, la fem?

Publica un comentari a l'entrada