23 d’abr. 2011

MOLTES GRÀCIES!!!!!! i FELIÇ SANT JORDI!!!!


Dibuix fet per l'Àlex, de 6 anys.. una futura pintora d'èxit!!

Fa dos dies, el dijous 21 d'abril a les vuit del vespre, a la biblioteca Santiago Rusiñol es va donar el tret de sortida a les activitats de Sant Jordi  programades a Sitges, amb la presentació en societat del nostre llibre "Modernisme. Modernismo en Barcelona". L'acte, que va poder tenir lloc en un dels  espais més silenciosos i relaxants de Sitges, va destacar  per la magnífica presentació que va fer en Vicenç Morando. Tot i que la majoria el coneixem per la faceta de periodista, amb la seva "conferència" sobre Modernisme,  presentació  complerta i interessant expressada amb tanta claredat que es va acostar a una master clas d'art català, es va demostrar que Sitges ha guanyat un gran professional de la ràdio, però la universitat i el món de la investigació ha "perdut" un molt bon professor. Espero que aquesta setmana pogueu escoltar uns minuts d'aquesta xerrada per Ràdio Maricel, val la pena!!!

Així doncs, i com no tinc millor lloc on fer-ho.... moltes gràcies Vicenç!!!, i moltíssimes gràcies a tots els que vàreu venir a l'acte!!!!

També vull agraïr al Joan Tutusaus l'entrevista que ens ha fet al Josep Maria Alegre i a mi a la "contra" de l'Eco, i a la Carola Fernàndez de Maricel TV per el reportage que ens ha preparat per a la programació especial de Sant Jordi 2011de la xarxa de televisions del Garraf.  


A les notícies penjades a la web de l'Ajuntament també es parla de l'acte (moltes gràcies Roser i Albert), i amb propaganda com aquesta segur que el nostre llibre serà un èxit!!!!


Beli Artigas i Josep Maria Alegre presenten el llibre "Modernisme a Barcelona"

El llibre, de 600 pàgines, fa un repàs fotogràfic dels espais i edificis singulars d'una de les etapes fonamentals de l'art català.

Sitges ha continuat les activitats culturals a l'entorn de la festivitat de Sant Jordi, amb la presentació del llibre "Modernisme a Catalunya", que es va celebrar aquest dijous a la Biblioteca Popular Santiago Rusiñol. La publicació, de 600 pàgines, ha anat a càrrec de Beli Artigas -autora dels textos- i Josep Maria Alegre i Ramon Manent -encarregats de l'apartat fotogràfic.

El llibre fa un repàs dels espais, cases i edificis més representatius d'una de les etapes claus de la història de l'art català, i que va tenir un gran ressó internacioal. Una bona mostra de l'actual vigència és que el llibre ha estat traduït en 12 idiomes i per tant es distribuïra per tot el món. 

La nova publicació va estar presentada pel periodista Vicenç Morando, i va comptar amb la presència de dos dels coautors, Beli Artigas i Josep Maria Alegre, que van fer un repàs del procés de producció d'un llibre, que en els propers dies es podrà adquirir en les llibreries. 

Els actes de Sant Jordi continuaran aquest dissabte amb la tradicional Fira de Sant Jordi, situada al Passeig Marítim, on els autors sitgetans signaran els seus llibres en la parada de l'estand municipal, al llarg de tota la jornada.


Així doncs que ara el que em queda és desitjar-vos a tots un molt bon Sant Jordi!!!!!

2 comentaris:

Ofelia ha dit...

Hola, tot i que és un tema colateral m'agradaria que coneguessis l'obra de Josep Monserrat, escultor no-modernista però coetani d'ells. Vaig fer-ne una entrada al meu blog http://xinoxanoperbcn.blogspot.com/search/label/Josep%20Monserrat%20i%20Portella
L'autora del llibre "Josep Monserrat i Portella, un escultor del realisme" fa una passejada per l'obra d'un artista oblidat. Espero que t'agradi.
Fins la propera!

Criticart ha dit...

Ofelia, quines escultures més belles!! Ja fa uns anys vaig tenir la sort de poder col.laborar amb un capítol sobre "L'escultura d'estil tradicional", en el V volum de la col.lecció El modernisme. En paral.lel al modernisme. En aquell article vaig publicar la foto de l'escultura "A Mercat!, publicada a La Ilustración Artísitca del 5 de juny de 1904!!!
Moltes gràcies per haver-me enviat el missatge i recordar-me la figura d'aquest gran artista.... al que em proposo retrobar!!!

Publica un comentari a l'entrada