16 de febr. 2011

QUÈ, ENS DECIDIM? Va, que volem la Sirena de Jou a les escales de la Punta....

Aquest cap de setmana, realitzant l'usual passeig pel Passeig amb nens i bicicletes (i ho dic així, ja que hi ha moments que en una mà portes un nen i a l'altre la bicicleta d'aquest) em va cridar l'atenció la nova situació en que es troba l'escultura de la Sirena de Pere Jou i Francisco. Com podeu veure en les fotos que penjo avui, algú ha manat enretirar la terra que omplia la banyera-escombraria-font sense aigua, i deixar a la vista la base de pedra on reposa la bella figura femenina.

Si suposem que aquest nou estat en que es troba la Sirena implica una propera reubicació a les escales de la Punta, seria una molt bona notícia i una gran manera de promocionar l'esperada, merescuda i necessària exposició que Sitges realitzarà en breu sobre la persona i l'obra del gran escultor Pere Jou i Francisco, que enguany  farà 120 anys del seu neixement el 3 de novembre de 1891, i  47 anys de la seva mort el 19 d'abril de 1964....No són necessaris els aniversaris rodons per celebrar la vida d'un gran artista!!! 
Pert cert, val la pena llegir l'article que Joan Bassegoda Nonell va publicar a La Vanguardia  el 15 de maig de 1979: "Obra de arte en peligro. Los capiteles de Maricel"

8 comentaris:

trinidad ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
trinidad ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Congelats la Sireena ha dit...

Hola Criti,
Si be es cert que la Sireena del Sr. Jou estava i estarà molt millor en el seu antic, i renou, emplaçament, a frec d'ona, també em sembla que la font-bank merexeria una valoració més encomiàstica. He sentit a dir que la font-banc desapareixerà. La banyera- escombreria?-font sense aigua, com tu dius, pertany a l'estampa del passeig.
M'agradaria que em diguessis perquè la trobes una escomberia, potser vols dir contenidor o paperera?
És una mica kitchs, ho reconec, però jo penso que val la pena conservar-la, fer-la funcionar de nou, amb aigua de Vichy o amb malvasia de Sitges i si cal posar-hi uns focus de color en plan Bohigas, que me'n dius Criti?

Criticart ha dit...

Conegelats la Sirena....m'ha encantat el teu comentari. Primer m'has fet "pensar" molt en com reaprofitar la banyera-escombraria, i penso que estaria molt bé com a piscina municipal per als que vivim al centre de la vila.... altres idees, per sociabilitzar als veins i recuperar la vida de poble, la podriem reutilitzar per anar a rentar la roba com es feia antigament.....i moltes altres coses!!! Per cert, m'ha encantat el nom de CRITI, amb el teu permís l'utilitzaré!!! Gràcies pel teu comentari i per participar en el bloc!!!
Atentament, CRITI

Sir Ena Pei-Lee ha dit...

Estimada Tiki:
Antigament la gent s'hi remullaven els peus per treure's la sorra de la platja. Jo més aviat penso que la Font podria acollir el Monument a Don Facu (hundo) Baca (ardi) d'aquesta manera potser els turistes hi tirarien monedes i qui sap si encara fariem la primera pela (€) U Euro.
Pero la seva ultima funció tindria de ser la de Abeurador per gossos i d'altres animalons de companyia, no t'hasu fixat que no en queda cap, a part d'aquell que sembla un sarcofag sota els porxos del rac-1 de la Karma?
SIR ENAR CONGELAAAAATTA

Criticartt ha dit...

Ara no se quin triar, Criti i Tiki!!! i Tikicriti? m'ho pensaré... siii, jo havia vist gent rentar-se els peus a la font... i potser ara que s'ha de pagar per dutxar-se a la platja... aquest serà el lloc triat pels visitants per marxar a casa sense sorra... per que fa al Monument del Facu, estaria bé posar-lo aquí... com a mínim si omplim la banyera d'aigua la gent que es fa fotos posant el cul a les mans aquelles enormes, imatge que per molt que vegi a diari, no puc acabar d'entendre... doncs si es volen fer la foto tindran un afegit extra.. la de poder caure dins de l'aigua!!!! un esport de risc...ja que crec que d'euros, i més veient que part dels que venen a Sitges porten nevera, res de res.
I m'encantttttaaaa el de Rac-1 de la Karma!!! em sembla que t'hauries de presentar a la Plataforma SOS Sitges per fer els lemes de les seves campanyes... ah, i aquest nom de que ve? ja ja ja

Saurina de Terrassa, castlana d'Eramprunyà, i Campdàsens ha dit...

Estimada Cartbeli o Bartebli com tu vulguis: Segons carta al Dire apareguda a L'E-Q hores d'ara el membre ( o soci) num. 42 ja es deu haver esborrat de l'associació de Monumentus SOSSOS, com aquella famosa pelicula d'En Linch Cap borrador! ESBORRONADORRRR. O potser agafara la baixa per "cuernus" que això del braus també li mola en gran desmesura.
Canviant de terciu:
Fa una mica d'angunia passar de nit, o al vespre pel Rac-1 de la Carme, allò és fosc com la gola d'un llop i de cara a Carnaval es previsible que hi facin niu els ermitans de l'espigó o que s'hi crei un zoo de camells reials de manera espontània. Millor no trepitjar-lo el rac-1 de la Carmen (polo de Frank-0). Ja ho diu la cançó: qui no vulgui pols que no vagi a l'era, volia dir a la Rue de follonar, ai del Fonollar coi!!.

Criticartt ha dit...

Ai!!! Saurina....els de SOS Monuments et puc assegurar que de SOSSOS no en tenen res, tot al contrari. El grup capdavanter de socis que organitzen actes, excursions, conferències... són persones molt reivindicatives i plenes de força per seguir lluitant pel seu patrimoni. Ah, i crec que no tenen dubtoses intencions polítiques i un GRAN rigor tècnic!!!!

Pel que fa al Rac-1 et confesso que hi passo poc. Em fa molta tristesa i no tinc ganes de patir més!!! i com no vull més pols no vaig a la Rue del percebe sitgetà!!!!
Petons i segueix aquí,que m'ho passo molt bé!!

Publica un comentari a l'entrada