21 de des. 2010

FELICITACIONS NADALENQUES


 Aquests dies no parem de dir i rebre felicitacions nadalenques i desitjos de que l’any que ja està a punt d’arribar sigui millor que el que per està a punt de marxar. La majoria d’aquests bons auguris ens arriben mitjançant correu electrònic, i facebook s’ha convertit en un espai ràpid i públic per tal de que tots els nostres “amics i coneguts” es donin per felicitats.... Doncs jo no vull ser diferents, i tot i que alguns ja heu rebut la meva felicitació prestada de la Plataforma SOS Sitges, aquella en que es veu una bella imatge de la façana marítima de Maricel anterior a 1915 i que per als lectors anònims del bloc també penjaré aquí, i avui us presento el nostre pessebre.

A casa els avis sempre hem tingut un impressionant pessebre, d’aquells que deixen bocabadat a qualsevol que el pot gaudir. Però els temps canvien, i amb ells també ho fa la dedicació a les coses importants. Anaven passant els dies i a casa no apareixia el pessebre, i els meus nens van decidir, com a bons descendents de pessebristes, que això no podia ser. Com qui no vol la cosa van agafar les seves “armes” més útils i tots tres es van posar a treballar. El resultat final és aquest bellíssim pessebre... com a mínim a mi m’ho sembla. Una masia catalana (noucentista)  substitueix l’establia  de guix de la que cada any gaudeixen les antigues figures del besavi. Però ells n’estan tan satisfets que ningú que entri a casa pot salvar-se d’admirar durant uns minuts la seva obra d’art. Felicitats petits artistes. 

Parlant d’artistes i no sortint de la família, si aquests Nadals voleu fer un bon regalar, que millor que un conte. Com alguns de vosaltres sabeu, des de novembre sóc una fidel i treballadora alumna de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Doncs la setmana passada ens van lliurar un llibret amb informació sobre els nous cursos, i amb un recull de les darreres publicacions que han estat realitzades per alumnes de l’Escola. Em va fer molta il·lusió veure entre els molts llibres recomanats, el conte de “La Garsa del Pati Blau”, amb text de la Carme Panyella, també alumna de l’Escola, i amb il·lustracions de la Florència Coll. Ja se que no sóc molt parcial a l’hora de recomanar aquest llibre, però us puc dir que és bellíssim i que als nens els hi encanta la història que s’hi explica, transportant-los a un moment històric que no coneixen però que acaben estimant. 

Però tornant a les felicitacions nadalenques. No es cap descobriment que digui que des de fa uns anys ja no arriben postals de paper per correu ordinari. Les noves tecnologies han guanyat terreny. Però no puc negar que aquests dies quan trobo un sobre blanc a la bústia i que no té pinta de factura, l’obro corrents... i si, no falla. És la nadala de El Corte Inglés o de l’Alcalde de Barcelona. Rebre la  primera em dóna seguretat de que tot i la crisi el món segueix rodant; la segona em fa pensar en com es pot permetre tirar els diners de tots d’una manera tan inútil. Entre aquestes poques felicitacions nadalenques aquest any m’ha sobtat aquesta que us poso aquí. Un club esportiu de Barcelona ha triat una imatge de com tenia previst Gaudí que fos el Temple de la Sagrada Família de Barcelona. A sota, i sense que tingui cap concordància amb el Bon Nadal i Feliç any que hi ha a l’interior de la targeta, llegim: PER SEMPRE? Que volen dir amb aquesta pregunta?. No se que pretenien realment, però a mi m’han fet pensar molt!.

Doncs no puc ser menys, i des d’aquestes línies us vull desitjar a tots unes molt Bones Festes i que l’Any 2011 sigui, per als que han passat mals moments, molt millor que aquest; i per als que creuen que hauria pogut ser pitjor, doncs que el 2011 sigui com a mínim igual que el 2010. Que es compleixin els millors auguris i que siguem molt feliços amb la companyia dels nostres. Hem de creure amb el futur.... encara que en alguns moments això ens costi més del que voldríem.

2 comentaris:

Miquel ha dit...

salut ¡¡¡

Clidice ha dit...

Me'n prenc la part que em toca i bones festes també :)

Publica un comentari a l'entrada