29 de nov. 2010

ALGÚ POT TRUCAR AL CONSORCI I A L'AJUNTAMENT DE SITGES?


Algú hauria de trucar al Consorci del Patrimoni de Sitges i recordar-li que al mig del Passeig de la Ribera, en una banyera-container-jardinera, hi ha una bella escultura de Pere Jou, la nostra estimada Sirena, que es troba en un estat de conservació deplorable. 

Fa més d’un any, i de dos.... gairebé  tres, que des de l’Ajuntament de Sitges, i concretament en boca del regidor d’urbanisme Armand Paco, es va anunciar públicament, reafirmant-se uns mesos més tard, la restauració d’aquesta peça primordial del patrimoni artístic de Sitges, i la posterior descol·locació de l’escultura en el lloc que va ocupar ja fa uns anys, i que permet un major lluïment d’aquesta. Posteriorment, i quan van estar a punt de col.locar una nova escultura a les escales de la Punta,  un grup a facebook i el clam popular va frenar aquesta proposta, i aquest cop fou el regidor de  cultura, Gabi Serrano, el que va tornar a prometre aquesta necessària i urgent restauració de la Sirena. 

Doncs seguint la tendència del nostre consistori, que destaca pels seus molts si si i pel poc fer.... passats aquests més de 30 mesos, la Sirena segueix en aquella mena de pedestal hortera, amb més esquerdes que mai.... i amb una cara de tristesa que fa que cada vegada que els nostres ulls coincideixen, jo no li pugui aguantar la mirada per vergonya i ràbia, davant l’evidència.  Així que si hi ha alguna bona persona, i amb més fe que jo, que l’he perdut pel camí d’aquests darrers anys,  que truqui al Consorci del Patrimoni i que els hi expliqui el que tenen i que no són capaços de valorar ni estimar, fins al punt de permetre la situació en que es troba la Sirena de Pere Jou!!!!

2 comentaris:

Galderich ha dit...

Dona, no siguis així i truca'ls per a comentar el tema que potser no se'n recorden...

Miquel ha dit...

La recordo des de sempre. No m'hauré assegut vegades a la seva vora . M'apesara veure-la així. Hauries d'escriure al teu ai.*untamiento amb foto inclosa, a l'igual li presten l'atenció que es mereixen. Per cert, avui presento unes serigrafies en una casa signada per Jujol (el meu predilecte). Les fotos no són molt bones, no tinc domini de la màquina, però el poc que puguis observar de segur et resultarà interessant. Salut

Publica un comentari a l'entrada