29 de juny 2010

AVUI COM MAI: DE FORA VINGUEREN QUE DE CASA ENS TRAGUEREN!!!!!.


No m’he oblidat del bloc…. això mai!!!! Però l’inici de les vacances d’estiu escolars barrejades amb els calendaris d’entrega dels meus llibres, articles i capítols....es converteix en una bomba de rellotgeria que hi ha moments que sembla impossible aturar!!!!! Per sort, i amb unes quantes bones paraules, substituïdes puntualment per algun crit de desesperació, aquests petits focs es van apagant, impedint, temporalment, la que pot ser una gran explosió....

Però la calma i paciència necessària per a superar aquests moments de crisi personals (familiars i laborals), encara es veu més minada quan un intenta relaxar-se llegint els diaris o mirant la televisió. Que si el cas Palau de la Música implica a polítics X; que si el cas de l’ Hotel del Palau de la Música implica politics Y; que si possibles pressions han fet que aparegui un possible informe de la UNESCO que diu tot el contrari del que un dia abans deia un altres possible informe de la mateixa UNESCO sobre la necessitat de seguir endavant amb el túnel que passa pel costat del temple de la Sagrada Família............. I per si tot això no es suficient i encara tens un minut per relaxar-te i no pensar.................... finalment explotat tot i es dóna l’esperada però indecent sentència de l’Estatut......com volen que no rebentem, però si ens ho posen tot per a encendre la metxa!!!!!


I a Sitges, ciutat de repòs fa uns anys, també s’han proposat trencar amb el possible minut de descans de vilatans i visitants. L’Ajuntament ha donat tots els permisos per a que el cap de setmana del 9 al 13 de juliol, el plena època turística, es celebri la “Gay Sitges Pride”. A la web de l’acte, on qui estigui interessat pot saber l’agenda de tots els actes previstos, anuncien dues festes als Jardins de Terramar....Un fet al•lucinant la cessió per part de l’Ajuntament de Sitges, dels JARDINS PÚBLICS de TERRAMAR, per a celebrar el divendres 9 i el dissabte 10 nit dues festes en un dels únics espais públics de lleure que tenim a Sitges i on els nostres nens i passen moltes estones.

També expliquen que el més important serà l “el desfile” per l’Avinguda Sofía i fins a la Fragata... (per cert, en el plano que posen a la web hi ha marcat el Museu Maricel, esperem que dins de 10 dies encara estigui en peus)... Veient les imatges de la desfilada Gay que va tenir lloc a Barcelona aquest cap de setmana, crec que el que es veurà a Sitges aquests dies no és un espectacle digne per a ningú que no formi part d’aquesta moguda. Així doncs, crec que és una barbaritat permetre, sota l’excusa de la crisi econòmica i els molts diners que portaran a Sitges aquests actes, que sitgetans, nens, visitants, estiuejants......hagin de viure per força aquesta rua pels carrers del nostre poble.......Jo sempre he respectat totes les tendències sexuals de tothom... la llibertat va davant de tot, però el respecte també.....Als meus fills els hi he intentat explicar de la millor manera que he sabut que hi ha diverses maneres d’estimar.... però no crec que ells hagin de tancar-se a casa durant cinc dies, pq la seva mare no sabrà com explicar-li que milers de persones van despullades per Sitges (trencant amb la llei del civisme, ja que dubto que tots els participants a la rua es posin samarreta per anar per Sitges) exhibint de manera ostentosa la seva tendència sexual. .... si no volem restar a casa, els sitgetans hauríem de seguir els passos del nostre Alcalde, i marxar uns dies, deixant el nostre poble en mans d’uns desconeguts... vull dir, d’uns altres desconeguts........

Una pregunta.... a la web oficial del Gay Pride no apareix ni una dona en lloc.... això es pot considerar discriminació sexual?

Per cert, i parlant de civisme i "testosterona"...... ahir vaig passar la tarda a la Platja anterior a l’Estàtua.... si aquella just a sota dels bancs- tombes, on no hi ha sorra i tot són pedres........ doncs mentre jo em banyava també ho feia un gos amb els seu amo...... Quan lli vaig dir educadament que els gossos, per cert aquest moooolllttt gran, no estaven permesos a la platja, l’home em va dir de tot i amb gran xuleria es va passar una hora més allà banyant l’animal.... Em va saber greu pels nens, però vaig marxar, i l’animal i el gos seguien allà..... i cap vigilant de platja va passar en un hora i escaig.... ni els de la Creu Roja, que van veure perfectament a l’animal i al gos, van dir res...... un cop més, visca el civisme!!!!!!

Res, que si tot això no explota, i jo dins, en uns dies torno a explicar el que m’ha semblat..... Disney!!!!!!!!

1 comentari:

Froilan Franco ha dit...

"Calma i paciència necessària per a superar aquests moments de crisi personals (familiars i laborals), encara es veu més minada quan un intenta relaxar-se llegint els diaris o mirant la televisió"

*Però quan pateixis,dona, per un Sitges que tant t'estimes i com t'entristeix la davallada de Catalunya,governada des de fora (resic),i que durant mesos i mesos hom s'hi diverteix;en penso que els
catalans de soca-rel amb singularitat i "els altres catalans de debò" amb distinció ens hi manca un perfil potser de més...!!.
*Pobra Catalunya que durant anys i panys,unes èpoques sí i unes altres també,li va tocar rebre'n i assenyada només s'hi llastima!.
En vull fer una referència vers la Llengua i Literatura catalanes:a)Durant els segles XVII i XVIII,els capellans des de la Trona i els Comediants al Carrer hi exigien el castellà i el català hi restava pels acudits i rodolins.b) *Serà, a cavall entre els segles XVIII i XIX,quan entre la Junta de Comerç i la Societat d'Amics del País,la primera per al mercantil i la segona per a la pagesia,amb el suport de la Il.lustració
que el català al segle XIX inicia un procés de recuperació amb la creació del Col.legi Sant Jordi i l'Associació Protectora de l'Ensenyanyança,n'hi haurà una recuperació.c)
Però tant la Mancomunitat de Catalunya (1914),la República (1931) i la Transició (1975)donen un Plat de Llentís,a causa del bilingüisme.

Ep!!
El segle XXI el català és el vehicle a l'escola i a l'ensenyament,jo mateix durant 4 cursos vaig fer cursos-pilot només en català totes les assignatures i fent-ne el català als dos cursos paral.ls a canvi que el castellà l'hi fessin a la meva aula-pilot.
*En penso que el català i la literatura catalanes
hi són en el millor moment de la seva història al segle XXI,quelcom que Catalunya i els catalans de soca-rell heu de defensar a capa i espasa.Jo mateix m'hi apunto...!

Publica un comentari a l'entrada