2 de maig 2010

PSC de LLORET POSA A L'AJUNTAMENT DE SITGES COM EXEMPLE DE DEMOCRÀCIA I DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA.....

Imatge del Passeig Marítim de Lloret

A Lloret de Mar s'està vivint una situació molt semblant a la que vivim a Sitges, però el més significatiu de tot és que els papers "polítics" estan invertits.

Avui a la pàgina web Lloret Info he llegit l'article  "Passeig Marítim. 1 únic sentit de circulació?" en el que el PSC, i poso les sigles pq ningú firma personalment l'article, demana explicacions sobre el projecte de remodelació del Passeig Marítim de la localitat, una proposta que no sembla agradar gents a aquest partit que es troba a l'oposició d'un ajuntament de CIU. Des del PSC local escriuen un article en el que es queixen de les possibles repercusions que la futura reforma de la façana marítima del poble suposarà  per als veïns de la vila, als comerciants, hotelers.... 
Demanen que es torni a començar el procés d'aquest projecte ja que consideren que la manera de fer públic el projecte de reforma del Passeig no ha estat el correcte:

"Ens hem trobat, com la resta de veïns, que el primer dia d’exposició pública el projecte no estava preparat perquè es pogués veure i estudiar. Posteriorment, els serveis tècnics, i fins i tot membres de l’equip de govern, manifestaven que no era un projecte tancat i que encara podria patir variacions; i finalment, que mancaven estudis que considerem rellevants i necessaris, el de costes-marina, ja que molta part de l’obra afecta a la jurisdicció d’aquest departament, i un que parlés de com quedarà afectada tota la mobilitat del municipi, ja que el Passeig Marítim és una arteria vial de vital importància per Lloret. Doncs bé, cap d’aquests informes consten en l’expedient"

I demanen que s'obri un procés de participació ciutadana, fent referència al que ells consideren una "peculiar concepte" de participació per part del Sr. Crespo, que resulta ser l'alcalde convergent de la ciutat..... Doncs en aquesta demanda ve la part més graciosa, quan posen l'ajuntament de Sitges com exemple.

"Ell creu que explicant el que volen fer en una reunió de veïns del casc antic ja n’hi ha prou. El PSC li diu que s’equivoca perquè amb qui ha de parlar és amb tot Lloret. Nosaltres, els socialistes, ja tenim experiència en fer projectes comptant amb la participació directa dels ciutadans (Barcelona, Pineda de Mar, Sitges, …) perquè creiem en els nostres veïns. AIXÒ ÉS DEMOCRÀCIA."


Però potser la part de l'article que em xoca més és el darrer, quan sense cap mena de dubte, el PSC de Lloret declara que:

"La façana marítima és el nostre reclam publicitari més important. És la postal del nostre poble, la que s’enduen els visitants i la que tenim al cap totes les persones que vivim. Obrir, ara, un procés de participació ciutadana on tots puguem dir la nostra seria una decisió valenta i democràticament necessària."

La façana marítima de Sitges crec que també és el reclam publicitari més important i la postal del nostre poble..... potser des de l'oposició el PSC té la vista més clara que des del govern? o és que les persones que vivim a Sitges ja no tenim al cap la imatge del Sitges bell de fa uns anys? .... davant de fets em pregunto: hi ha diverses bares de medir per a diverses situacions polítiques?

4 comentaris:

Galderich ha dit...

El gran problema dels partits polítics són les seves contradiccions que els fa perdre credibilitat. El dia després de les eleccions es pregunten retòricament com és que ningú els va a votar però això els dura els que els dura repartir-se els càrrecs oficials que han trent de les eleccions.

Per criticar els altres no hi ha problemes... però per a l'autocrítica i la coherència... això ja és una altra cosa!

Criticartt ha dit...

Galderich, coses com aquestes ens donen la raó als que cada dia estem més desil.lusionats i desencantats amb la política..... i a sobre es pensen que ens queixem per vici..... els pocs que ens queixem ho fem per desesperació!!!

Florenci Salesas ha dit...

Per cert, heu llegit l'article que ha escrit el Janos Abkarovits a l'Eco de Sitges? Jo crec que és un article molt i molt interessant que trobo que els polítics locals farien molt bé de llegir i després reflexionar si realment han fet tan bé com pensen la reforma de la Platja Sant Sebastià... El meu desig, desgraciàdament, té un molt de retòric i una màxim de somiatruites. L'ajuntament prenent-se seriosament una crítica molt ben argumentada d'un veí que s'ha pres la molèstia de currar-se'l... seria bonic oi? Potser en un món exterior, així tot flower power igual. Al Sitges real, em sap greu, però, tenir una confiança nivell zero.

Jesús M. Tibau ha dit...

interessant el teu blog. Salut

Publica un comentari a l'entrada