13 de maig 2010

LA NIT DELS ORÍGENS


Fa uns dies vaig rebre la invitació virtual d'entrar a formar part d'un d'aquests grups de facebook que moltes vegades resulten ser estúpids... "Creerte que estas en un videoclip cuando caminas con tu MP3 por la calle". Però la veritat és que el citat grup em va cridar l'atenció ja que durant un temps de la meva vida, ja fa mooooltsss any, m'hi hauria sentit identificada i no hauria dubtat en formar part dels més de 120.000 fans que s'ha han apuntat....

Ahir em van regalar un CD, "La nit dels orígens", format per vuit solos de piano, composats i interpretats per Eduard Fontbona.... Doncs mentre escoltava aquestes peces m'han vingut ganes de crear un grup de facebook amb el títol: "creure't que ets el/la protagonista d'una pel.lícula d'amor, desesperació i drama quan escoltes "la nit dels orígens"". I no vaig molt desencaminada si ens fixem amb el bellíssim quadre "Contemplació" del pintor de Puigcerdà Pere Borrell del Caso (1835-1910), que serveix per il.lustrar el disc a la vegada que la seva visió ens situa en un paisatge ideal per a la nostra aventura cinematogràfica.

Segurament si  escolteu alguna d'aquestes peces com  Babel de les arts o .... la nit m'emporta, per cert, aquesta darrera que serveix de banda sonora d'una pel.lícula animada de Joan Dalmau Arasanz, que amb el títol La Nit i el pianista, encara dòna més credibilitat a les meves sensacions, voldreu entrar a formar part del irreal i no creat grup virtual!!!

3 comentaris:

Froilan Franco ha dit...

Benvolguda Beli:"...grups de facebook,que moltes vegades resulten ser estúpids...",ens hi comentes.Jo hi diria més encara...!

*A més de consideracions de seguretat (una gran empresa amb tantes dades personals i fins i tot íntimes de tanta gent, no em fa ni mica de gràcia del mal ús que en puguin fer ells o d'altres que accedeixin a la seva base de dades), és "una considerable pèrdua de temps" per, a canvi, relativament poca informació (resic).

*D'acord que es pot estar en contacte amb molta gent, però com diu un anunci d'una altra cosa: "Hi ha vida més enllà de la pantalla...".

*Només falta que ens alienem tant que ens relacionem amb els coneguts d'aquesta manera.

*En canvi, des de sempre, m'han agradat molt més els Fòrums,com el teu,Beli, on de tant en tant m'hi expresso-. És més immaterial.No conec personalment gairebé ningú de personatges amb qui comunico sovint, fins i tot intensament.
*Prefereixo no arribar-los a conèixer mai físicament, que hi hagi només intercanvi intel•lectual per dir-ho d'alguna manera.

*El Facebook espatllaria ben ràpid aquesta particularitat; de fet, ha estat a punt d'espatllar-ho, per això l'he aturat en sec. Hi ha un altre aspecte, "el de la solitud".

*La solitud pot ser trista, buida, però és aquesta buidor la que ens empeny cap el nostre interior, és una gran font de creativitat i generadora de grans idees.

*L'Arthur Schopenhauer va dir:" La solitud és la sort de totes les ments extraordinàries; de vegades se'n lamentaran, però sempre la preferiran posats a triar entre dos inconvenients”.

*En penso que Facebook ens camufla la solitud, però només és un miratge: seguim sols, sense estar sols, i sense sentir la tan necessària solitud.
Froilan Franco,àlies El Mestre.Sitges

Clidice ha dit...

:) potser si que m'hi apuntaria si el fessis, vaig a veure que n'escolto, gràcies :)

Puigmalet ha dit...

Preciós. Tot: la música i el curt.

Publica un comentari a l'entrada