11 de maig 2010

EL CONCURS JOSEP MIRABENT I MAGRANS COMPLEIX LA MAJORIA D'EDAT!!!


El  Concurs Josep Mirabent i Magrans de Cant i Música de Cambra, ja fa molt de temps que escalfa motors, i més aquest any que celebra la seva majoria d'edat. Amb el termini d'inscripcions obert des de fa uns dies, aquest acabarà el proper 20 de maig.

La 18ª edició tindrà lloc els propers dies 3 i 4 de juliol al Palau Maricel de Sitges. El primer dia, dissabte 3, es faran les audicions per al concurs de Música de Cambra, i el diumenge les de Cant.

Un any més el jurat dels dos concursos està format per destacadíssimes figures del món musical a nivell mundial com  són Àngel Soler (Pianista), Assunto Nese (Violinista), Yiya Díaz (Pianista), Sofía Martínez (Flautista) i Xavier Chavarria (Periodista Musical), com a jurat de Múscia de Cambra;  i Àngel Soler (Pianista), Carme Bustamante (Cantant), Raúl Giménez (Cantant), Roger Alier (Crític musical) i Ivan van Kalmthout (Adjunt del Director Artístic del Gran Teatre del Liceu) conformant el jurat de Cant.

Entre les novetats més destacades d'aquest any especial, hi trobem premis nous, entre el que destaca el que es concedirà a la millor interpretació d'una obra de compositor català, que actualment portarà el nom de Montserrat Mirabent, una de les principals impulsores d'aquest concurs iniciat l'any 1992 per recordar al seu pare Josep Mirabent i Magrans.

També són remarcables els nous premis que concedeixen l'Associació Concertante, una associació sense ànim de lucre que es va crear l'any 1999, i que té com a objectiu social promocionar i ajudar els joves intèrprets del món de la música. Entre les seves moltes activitats, destaca la organització del Concurs Josep Mirabent i Magrans. Entre aquests premis, gairebé tots econòmics, destaca la beca per a una masterclass amb el tenor Raúl Giménez.

Esperem que un any més el Palau Maricel de Sitges s'ompli de concursants i de públic amb ganes de gaudir d'un gran cap de setmana musical....... 
ELS PREMIS DE CAMBRA:

3.000 € 1r premi (Premi Fundación Caja Navarra)
2.000 € 2n premi (Premi Família Mirabent i Magrans)
1.000 € 3r premi (Premi Ajuntament de Sitges)
800 € al millor instrumentista de corda (Premi Casa Parramon)
600 € millor interpretació compositor català (Premi Montserrat Mirabent)
900 € a mode de concert durant l’any 2010 ( Premi Associació Concertante 1)
900 € a mode de concert durant l’any 2010 ( Premi Associació Concertante 2)
-------- a mode de concert dins del cicle “30 minuts de música” temporada 2010-11 (Premi Fundació Mas i Mas)

PREMIS CANT:

3.000 € 1r premi (Premi Família Mirabent i Magrans)
2.000 € 2n premi (Premi Generalitat de Catalunya)
1.000 € 3r premi (Premi Fundación Caja Navarra)
600 € millor interpretació compositor català (Premi Fundació Callís)
600 € a mode de concert durant l’any 2010 ( Premi Associació Concertante 1)
600 € a mode de concert durant l’any 2010 ( Premi Associació Concertante 2)
-------- beca per a una masterclass amb el tenor Raúl Giménez (Premi Concertante Barcelona Academia Internacional de Música)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada