12 d’abr. 2010

SITGES COM UN CAMP DE COLS!!!!!

Desprès de quinze dies sense baixar a Sitges, i conscient de que em trobava en un estat greu “d’intoxicació” crítica, produïda per les moltes opinions escoltades, no he volgut escriure res fins passejar-me d’una manera real, i no pas virtual, pels diversos espais protagonistes de comentaris i fotografies que he pogut escoltar i veure durant els meus dies de “captiveri maternal”.

Però ara que ja en puc donar la meva opinió personal, i utilitzant el títol del post anterior, la realitat supera la ficció.

Foto cedida, al igual que la del Cap de la Vila,  per un dels meus corresponsals ;)

Que pensen fer al Passeig?, ja se que aquesta pregunta se la estan fent molts sitgetans, però necessitem una resposta. He passejat pet tros de “prova de paviment” per el suposat espai peatonal que hi ha entre el carrer Espanya i els jardinets de davant del Vivero. Primer de tot, poso en dubte ho de peatonal, ja que els tres minuts que vaig estar per allà, hi van passar un bon número de cotxe en les dues direccions, trobant certes dificultats de pas just en el punt on trobem els jardins. Ah, i per allà pares i nens passejant convençuts de que es tracta d’un espai lliure de cotxes. Pel que fa al paviment.... doncs l’hi trobo molt poca similitud al terra de sorra que hi havia antigament a Sitges...... per no parlar de la gran idea de caixa única, amb aquella ratlla blanca que delimita espais.... Torno a recordar que per allà passen cotxes, i que les voreres tenen diverses funcions més enllà de les estètiques, de les que millor no dir res, ja que sempre serveixen per atacar, i que sembla ser no han estat considerades pels dissenyadors del nou passeig. Quan un nen surt corrents, si troba una vorera és molt més fàcil que no creui, que no pas si únicament hi ha una ratlla pintada al terra;  Si algun conductor es despista pot acabar prenent una cervesa amb alguna parella que fins aquell moment estigui tranquil•lament en una terrassa, ja que al no haver vorera, el temps de reacció és menor. I quan plogui? Segur que la meva piragua tindrà molta utilitat per passejar per aquest nou espai d’oci i familiar, ja que si aquests darrers anys l'aigua ja quedava estancada en aquell punt formant grans bassals, no vull ni pensar que passarà ara que no hi ha ni les voreres que et permetien caminar sense mullar-te els peus!!!


Pensant amb això segueixo caminant cap al carrer Sant Pau, utilitzant la calçada, ja que el passeig està ple de material per a les obres. Davant mateix del carrer em sobta la presència d’unes sis peces metàl•liques grans que semblen formar part de l’estructura d’un ascensor. Per uns moments penso: on hi havia un ascensor al Passeig?... i pitjor, on pensen posar un ascensor?. Fins que caic en la seva procedència. Es tracta dels mecanismes que servien per elevar “la bateria de contenidors de reciclatge selectiu” que fa uns anys van construir soterrats al Passeig de la Ribera, just davant de l’estàtua de El Greco. Dubto que aquests ferros es puguin tornar a utilitzar, si es que s’han utilitzat mai, ja que en aquests moments no recordo si finalment els contenidors amagats sota terra, que m’imagino van suposar una forta inversió econòmica, van arribar a funcionar. Durant temps van estar embolicats i amb un paper que posava “fora de servei”, obligant a utilitzar els contenidors convencionals que hi havia col•locats davant mateix. Per cert, uns contenidor plens a vessar que produïen una pudor insuportable. Ara em pregunto: els tornaran a instal•lar en el mateix lloc i per fi es posaran en funcionament?, algú pot dir quin cost econòmic va suposar la seva col•locació i l’actual descol•locació?. En cas de que no els retornin al seu lloc original, seran reutilitzats en un altre espai?. O el que veig més possible davant del mal estat dels ferros: els enviaran a la planta de reciclatge sense haver estat mai utilitzats?.

I em meu periple segueix pel Cap de la Vila. L’altre dijous a la tertúlia de Ràdio Maricel van fer referència a l’estat lamentable en que es troba el Cap de la Vila, remarcant la falta de cura de les jardineres que es troben en aquest espai neuràlgic. Doncs sí, les jardineres fan pena, no hi ha ni una trista flor. Pelades com a rates, serveixen més com a cendrer que com a element decoratiu. Ja no vull dir res del terra i de les llambordes fosques i brutes que formen els carres del centre del poble, les mateixes que han suposat que el carrer Àngel Vidal torni a estar totalment aixecat per tercera vegada en pocs anys....ja se n’han dit prou coses i molt contundents. Entre els comentaris que es van fer en aquesta tertúlia radiofònica em va agradar aquella anècdota que explica que un d’aquest dies de Setmana Santa, en el mateix Cap de la Vila, una sitgetana es va sentir tan avergonyida per l’estat d’aquest, que quan una forastera li va pregunta on era el centre de la Vila, es va sentir oblidada, moralment parlant, d’enviar-la al Passeig de la Ribera, que dins del que cap, era l’espai més arreglat de tots els que tenim!!!


I de la Torreta, que voleu que us digui. Doncs ple de material i estris per a les obres que també es porten a terme en aquell punt tan concorregut del nucli històric de Sitges, especialment pel turisme cultural, un grup de visitants que ho tindran difícil els darrers dos o tres anys, ja que els museus sitgetans han tancat les seves portes per a seguir amb la tònica actual del poble: fer-hi obres i remodelacions!!!! 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pel que comentes, no semblen precisament unes accions gaire encertades. No només a Sitges, a moltes localitats més s'estan carregant l'essència de l'indret.

noi_sitges ha dit...

L'estat en que es troba el Cap de la vila és lamentable!!!! els tindria que caure la cara de vergonya a tots aquests que manen!!! Jo cada dia trobo que els carrers estan més bruts, no se si és pel fastigós paviment que han posat o pq cada dia es netegen menys els carrers en aquest poble!!!! Lo de les JARDINERES ÉS DE JUTJAT DE GUÀRDIA!!! fa mesos que estan en un estat lamentable totes plenes de pixades de gos i pelades!!!
Es que ningú de l'ajuntament passa pel Cap de la Vila????????

Publica un comentari a l'entrada