29 d’abr. 2010

RETIRADA LA PANCARTA DEL TEMPLE DE LA SAGRADA FAMÍLIA PER ANAR CONTRA LA LLEI DE PATRIMONI..... I UNA PASAREL:LA DE VIDRE ÉS IL:LEGAL PATRIMONIALMENT PARLANT?

Hi ha moltes decisions que no acabo d'entendre, i la notícia que es s'ha publicat avi als diaris, és una d'aquestes.
A finals de l'any 2009, un grup d'activistes en defensa del patrimoni català van despenjar una pancarta de 25 metres d'una de les torres del Temple de la Sagrada Família de Barcelona. Aquest gran cartell, on amb lletres grans i vermelles llegim  molt clar "S.O.S", tenia la finalitat de fer una crida pública i clara, sobre el perill que corre aquest edifici davant del tunel per al tren d'alta velocitat que s'està obrint a molt pocs metres del Temple. Així doncs, amb aquest acte, la Junta Permanent en Defensa del Patrimoni de Catalunya  i la Plataforma Ave pel litoral, van aconseguir fer evidents les seves reivindicacions...

Doncs avui al blog cucadellum.org, es publica la intenció per part de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya de retirar-la, ja que segons diuen la llei de patrimoni no permet penjar pancartes en edificis catalogats ja que els podrien danyar... i ja a facebook es confirma que aquesta ha estat retirada sense cap mena de resistència.

Davant d'aquesta notícia jo em pregunto? i com pot ser que la mateixa Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya permeti penjar una gran pasarel.la de metall i ferro a la façana marítima de l'edifici del Maricel de Terra de Sitges, un espai totalment protegit per la llei de patrimoni arquitectònic catalana?.

2 comentaris:

Luis Soravilla ha dit...

Aquesta és una qüestió, em temo, que haurien de resoldre els tribunals. Des del meu punt de vista, la «intervenció» al Cau Ferrat és un atemptat no només contra el patrimoni, sinó contra el bon gust (és vulgar) i el sentit comú (de vidre, tot el dia al sol, al costat del mar...). Però ha estat aprovada seguint un procediment oficial i no resta sinó la intervenció de la justícia. Tot i que els representants del poble ho hagin decidit, i les instàncies superiors de l'administració pública també, si una sola persona demostra que allò atempta contra la llei, la llei ha d'actuar. Així funciona i així ha de ser. Ningú ha pensat en denunciar el projecte?

blanca alsina ha dit...

Hola, soc Blanca Alsina del blog "www.cucadellum.org". Gràcies per interesar-vos per la Sagrada Família i La Pedrera, greument amenaçades pel projecte de l'AVE pel centre de Barcelona. Us copio el que he afegit a la Cuca de Llum al final de la vostre notícia:
EL NOSTRE COMENTARI: Aquesta imatge es un dibuix o maqueta virtual del projecte de la futura façana marítima del Maricel de Terra a Sitges. Aqui no tinc cap foto per mostrar l'estat actual, però tenia un caire català preciós i estic totalment d'acord en que cal absolutament conservar-lo. Cada vegada hi ha més reformes rares que et fan preguntar si el que volen realment es millorar o bé tan sols gastar diners públics, com més millor!.
La LLei del Patrimoni Cultural Català es la: LLEI 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català
(DOGC núm. 1807, d’11.10.1993)
La trovareu al Google sense problemes.
Els bens declarats Patrimoni Cultural Català per la Conselleria de Cultura, també es publiquen com a tals al BOE. Esperi un sigui útil per a defensar el patrimoni de Sitges, es una meravella. Si ho voleu parar haureu de denunciar el projecte, no hi ha més sol·lució.

Publica un comentari a l'entrada