11 de gen. 2010

COMENÇA LA SETMANA CLAU. www.plataformasitges.blogspot.com

Comença una setmana clau per al nostre objectiu de concienciar a la gent sobre el que pot passar amb el nostre patrimoni si finalment es porta a terme el projecte per a la restauració de la façana marítima dels museus sitgetans.

Ahir és va obrir oficialment el nou blog per a la defensa del patrimoni social, cultural, artístic..... de Sitges. Aquest ha iniciat el seu camí amb la divulgació del projecte gàbia, cub de vidre... de Maricel Mar...., però no s'estanca en aquest tema ni es pensa quedar aquí... així doncs, www.plataformasitges.blogspot.com/ queda a la disposició de tots els que necessitin fer públiques les seves crítiques, demandes....

Durant aquesta setmana, a Ràdio Maricel se realitzaran una série d'entrevistes, tertúlies, comentaris de notícies i blogs.... referents a aquest projecte. Demà, Toni Sella, director del Consorci del Patrimoni de Sitges i principal avalador d'aquest controvertit projecte, serà a Ràdio Sitges per defensar-lo i per donar explicacions sobre el pq s'ha triat aquest projecte i no un altre/s (de l'existència dels quals no en tinc constància). Dimarts serà el torn del sector crític, amb l'arquitecte tècnic Josep Pascual (autor de la foto denúncia publicada a l'Eco de Sitges fa dues setmanes) i amb mi, històriadora de l'Art. I finalment dimecres, i dins de la secció que cada quinze dies Ràdio Maricel dedica als blogs relacionats amb Sitges, es farà un especial sobre les publicacions dedicades al projecte de restauració de Maricel, Cau Ferrat, Casa Rocamora (la qual no podem oblidar, pq també és molt important)....

Per cert, aquestes imatges publicades sota del texts, en les que es pot veure la façana marítima de Sitges durant els primers anys de 1920, són fonamentals per poder entendre com hauria de ser una veritable restauració de la façana posterior d'aquests importantíssims edificis. La primera casa després de la torre cilíndrica, era la casa Rocamora, una interessant contrucció amb la seva terressa i la galeria arcada al pis superior. Doncs en comptes de tornar-la al seu estat original, el projecte de reforma actual té la intenció d'amagar-la sota un horripilant (com m'agrada aquesta paraula) cub de formigó amb dues finestre antisimétriques, tot un detall arquitectònic... I seguidament ja ve el cub de vidre que trencarà totalment la visió i estètica d'aquest bell paratge, que no només es veu des del mar, sino que des dels espigons també en tenim un bell punt d'observació.


També agrair a tots aquells que d'una manera o altra estan posant el seu granet de sorra (o roca) a la nostra causa. Avui s'ha publicat un post al "Blog de Guillem Carbonell".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada