22 de set. 2009

VOLEM LA SIRENA DE PERE JOU A LA PUNTA!!!!!!


Avui remenant papers he trobat aquesta foto en la que puc donar fe d’una de les meves reivindicacions (pensareu, una de les moltes en que porto temps insistint): l’escultura de la Sirena de Pere Jou, al igual que qualsevol altra obra d’art, guanya molt en lògica i bellesa, quan es situa en el lloc que l’artista va tenir present a l’hora de realitzar l’escultura.


Ja fa uns anys, pq el temps passa molt ràpid, el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Sitges, Armand Paco, va declarar públicament que tenia previst (properament) canviar la ubicació de l’escultura de la Sirena, i lliurar-la de la horrorosa base-escombraria- font sense aigua-piscina capgirada- test gegant- etc...., per tornar-la a col·locar en el seu lloc original a les escales de la Punta.


El moment ideal per realitzar aquest canvi anunciat hauria estat el dia que es va col·locar la gran escultura homenatge a Facund Bacardí. La mateixa grua que va transportar la pesada obra de Lorenzo Quiin, així com els operaris que van treballar en aquest procés, s’haurien pogut aprofitar per retirar l’escultura de la Sirena i així traslladar-la fins a aquell espai ideal, on la visió i perspectiva lliure tant de bé li faria a l’escultura. Segurament, i davant de les crítiques que ha provocat l’obra de Quiin, molts haurien pensat.... “doncs no hi ha mal que per bé no vingui”.

3 comentaris:

Froilan Franco ha dit...

Notícia d'excel.lència:"La Sirena a l'espigó de la punta" i si va de debò la paraula de l'Armand : "Faig rotondes perquè en Jordi Baijet i Vidal,Alcalde de Sitges,hi posi Escultures",perquè no torna al seu espai de sempre l'esbelta i bella Sirena,l'escultura,que excel.leix a Sitges.A què s'espera...l'Armand?.És que,en el lloc tan lleig,un espai més que brut,que ni és una font ni un monument a fotografiar,és rebutjat
per Sitges i els amants de l'Art.
Moltes mercès,benvolguda Beli.

Criticartt ha dit...

Un cop més, moltes gràcies a tu, Froilan. Potser haurem de crear un grup de Facebook pq algú de l'Ajuntament ens faci cas i retorni la Sirena al seu lloc..... ja t'hi apunturàs, eh!!!!!!

Vinyet Panyella ha dit...

M'apunto a la causa i al feisbuc!

Publica un comentari a l'entrada