27 de set. 2009

L'AJUNTAMENT DE SITGES I LA SEVA PARTICULAR VISIÓ DE LA IDEA DE POLÍTICA ANTI-CRISISitges torna a ser notícia a La Vanguardia, i un cop més no es tracta d’elogis. A les pàgines salmó del divendres 25 de setembre, en l’article “Ciudades a la quiebra”, hi ha subarticles en les que exposen la situació econòmica que pateixen alguns municipis catalans. Com era d’espera amb el número 1 hi trobem SITGES. Sota el títol de “Los altos cargos desatan la guerra”, Ramon Francàs explica la greu situació econòmica en que es troba el nostre poble actualment, fins al punt de situar-lo en el lloc número 5 del rànquing de deute dels municipis amb més de 25.000 habitants censats. En una població de 27.070 habitants tenim un deute de 40,48 milions d’euros, és a dir 6735 milions de pessetes. Cada sitgetà té un deute de 1514 euros (252.007 pessetes). Crec que no podem iniciar cap campanya de facebook per donar 1 euro, o 10, o 20 o ......, per intentar sufragar el deute, ja que no serviria per res.


Per un moment sembla que Francàs toca de peus a terra, però quan parla de que el dèficit acumulat de les arques municipals és de 14 milions d’euros (amb aquesta llarga frase fan referència a la diferència entre els ingressos i les despeses d’aquest any) i que per aquest motiu el poble s’ha vist obligat a retallar el pressupost entre alguns als càrrecs, veig que estic molt equivocada, ja que en el ple municipal del 21 de setembre, fa sis dies, va ser l’aprovació del “pla de modernització de l’organització directiva pública professional”, una altra llarga frase sota la qual s’amaga la intenció per part dels membres del consistori de cobrar incentius, un 30% del sou, si s’aconsegueixen els objectius. Aquesta nova “idea lluminosa”, considerada il•legal per l’oposició, queda molt ben explicat al Diari de Vilanova d’aquesta setmana.

Una pregunta, l’objectiu dels governants d’un poble és l’acceptació i la complicitat dels veïns? Qui decidirà si s’han complert o no els objectius: el poble o l’alcalde?. Imagineu-vos que la senyora Montserrat Arnau, la qual va ocupar ( a dit) el càrrec de directora de l’Agència de Promoció Turística de Sitges, per la qual cosa cobrava 84.000 euros bruts anuals, 30.000 euros més que l’alcalde, i que per sort ja no forma part del consistori, hagués aconseguit els seus objectius (a saber quins eren)?. Doncs sumeu 25.200 euros als 84.000 oficials. Uffffff...... i si aquí hi afegim els 80.000 euros bruts anuals del inferior directe de l’Alcalde, el senyor José García Hervás (el qual va renunciar “voluntàriament” al seu càrrec) i el possible 30% de més...... uf, uf..... potser sí que amb aquestes dues baixes hem reduït despeses...............

No se si es tracta d’un pla il•legal o no, però per veure que tenen una cara que se la trepitgen no cal ser llicenciat en dret.

Tornant a la notícia de la Vanguardia, l’alcalde de Sitges diu que “no es penedeix de res”, tot i reconèixer que “s’ha estirat més el braç que la màniga” i que s’ha fet el necessari per posar Sitges al dia amb inversions com la guarderia, la piscina, la peatonalització o la remodelació de la platja de Sant Sebastià.

Per començar, la guarderia, o escola bressol, tal i com ja vaig denunciar en aquest blog a finals d’abril d’aquest anys, va doblar el seu pressupost, passant de 602.902,50 euros a 1.281.500, 70 euros, per no parlar de la manera estranya i poc clara de la concessió del projecte per concurs públic ( o no). Ah, i tot i els diners que va costar, i el premi que li van donar a dit, és un edifici simple, lleig i que no concorda amb el que ha costat. Seguint, la piscina municipal, que no pública, va ser construïda per una empresa privada, la mateixa que actualment gestiona l’equipament públic. Fer peatonal els carrers de Sitges tampoc ha sigut un projecte magnífic: el poble ha perdut la seva gràcia sota unes lloses grises i brutes que semblen tenir més anys que el Palau del Rei Moro; alguns trams construïts recentment, com el del Carrer Àngel Vidal, es troben en un estat deplorable que poden suposar un perill per als veïns. Com pot ser que l’Ajuntament no hagi reclamat aquesta mala praxis a les empreses responsables? Potser esperen que passin els anys, i amb ells la garantia, i així no poder reclamar responsabilitats? Haurem de tornar-ho a pagar els contribuents?..... ai,!!!!! I millor no parlar de la Platja Sant Sebastià.

Doncs l’alcalde ha anunciat un pla d’estabilitat econòmica des d’ara fins a l’any 2015. Quina por!!!!!! No vull pensar que dirà La Vanguardia dins de 6 anys. Estarem en el número 1 del rànquing?. Imagineu quina seria la proposta de Lluís Marcé, dirigent del grup municipal Nou Horitzó, si per poder pagar el deute actual, recordem que de 40,48 milions d’euros, ell proposa “fer cantonades”.

Així doncs, des de la Vanguardia tornen a intentar rentar la cara a l’Ajuntament de Sitges, a l’Eco no es diu res més que la carta de denúncia que publica CIU, però per sort tenim el diari vilanoví que ens permet tenir més informació sobre el tema.

Ah, per cert, si gràcies al suport popular iniciat avui amb el grup de facebook per tornar l’escultura de la Sirena a l’espigó de les escales de la Punta, aconsegueixo el meu objectiu (cosa que dubto), jo també vull que em paguin un incentiu del 30% del meu sou.... ai, però primer m’haurien de posar-ne un.

3 comentaris:

Jordi Ese Erre ha dit...

Doncs si canvien la sirena i la tornen a la punta, jo proposo que tb canviïn la nova escultura de lorenzo Quinn en homenatge al sr. Barceló i la posin, no a la punta, sinó que la llencin al mar, perqué de debó que és de lo més lleig que hi ha, i a saber quan deu haver costat a les arques municipals...

Criticartt ha dit...

Hola Jordi, tens tota la raó, però aquest debat està en un article publicat en aquest blog fa dues setmanes. Et recomano que hi entris pq veuràs que no estas sol en aquesta proposta...... per cert, segons diuen l'escultura la va pagar Bacardí.....

Sitgetà ha dit...

Totalment d'acord amb la crítica cap als criteris de l'Ajuntament amb la despesa pública que estem realitzant. Però el problema ja no és per l'actual situació sinó la roda imparable que ja fa masses anys que porten a l'Ajuntament malversant els nostres diners sense parar! I el pitjor de tot es que el poble de Sitges mai reacciona davant de res!!!

Hi ha centenars d'exemples d'actuacions de dubtosa transparència i sobretot de molts diners embutxacats pel darrera... Davant d'això que tenim? Un panfleto com és l'eco de Sitges en el que NO et deixen escriure segons què perquè no se'ls hi queixin de l'ajuntament i on SEMPRE s'amagaran els problemes reals del poble i una ràdio maricel encara més lamentable amb una actitud TOTAL de submissió/peloteo a l'ajuntament de torn...

Tot això és molt llarg, ara bé, també molt senzill de simplificar: mireu les llistes dels partits polítics del poble i QUI les conforma. En podeu esperar res de positiu? Doncs aquí ho tenim: d'on no n'hi ha no en raja...

Publica un comentari a l'entrada