22 de juny 2009

DE VISITA D'OBRES PEL PASSEIG MARÍTIM DE SITGES. 1ª PART

Des del mes d'abril de 2009, que la Villa Capri, obra de l'arquitecte Adolf Florensa, es troba en periode de reformes o com es vulgui entendre.
Aquest cap de setmana he realitzat la meva "visita d'obres" particular, sempre des de fora, i crec que les obres realitzades són pitjor del que em pensava, i que quan a principis de febrer vaig parlar de que ens havien marcat un gol, no anava tan mal encaminada.
Aquí he reunit les fotos amb les que podem veure l'evolució d'aquesta nova desgràcia al Passeig Marítim de Sitges.
Per cert, avui no tinc ganes de fer referència a altres edificis que, tot i ser únics, per ara, trenquen totalment, i brutalment, amb la unitat d'aquest espai privilegiat. Tot al seu temps, que algunes visions s'han de pair, i costa, us ho ben asseguro.1. Villa Capri abans de la reforma iniciada a principis del 2008.
Foto penjada a la web Pobles de Catalunya.

2. Estat de les obres durant els primers dies de la reforma. Semblava que els arquitectes i propietaris havien decidit recuperar la imatge original de l'edifici, elimenant la construcció de la teulada que trencava la unitat de la casa, així com el doble frontó que amagava aquest nyap.3. Estat de les obres el dia 20 de juny de 2009, és a dir, avui. Com es pot veure el bolet que en un principi semblava tenir els dies comptats ha tornat a sortir i amb força, així com el doble frontó, que ara encara té més pes que l'anterior. També sembla que el color rosat ha donat pas a un blanc trencat, on es destaquen amb ocre alguns dels elements decoratius.SEGUIRÀ...... per desgràcia

4 comentaris:

Albert ha dit...

Ho sento, Beli, però cada cop que passejo per Sitges em deprimeixo més. Crec que el poble acabarà morint d'èxit.

Salutacions.

Xavi ha dit...

No hi ha ningú a Sitges que pugui aturar aquest "salvatgisme" arquitectònic?

Salutacions

Florenci Salesas ha dit...

What????

Feia setmanes que no passejava fins aquella zona i no ho havia vist això. En aquest cas ningú podrà dir que no es nota el canvi!

Hi ha algun lloc on poder anar i col·laborar en algun tipus de denúncia sobre aquesta mena d'accions? Tan costa de fer les coses una mica bé?

Vinyet Panyella ha dit...

Tot un nyap que fa dies que em miro. I em pregunto per què ara no hi ha cap article de l'inclit Bohigas sobre "Sitges la fea", perquè la vila és molt més lletja que fa quatre anys...

Publica un comentari a l'entrada