22 de maig 2009

EXPOSICIÓ DE DIBUIXOS DE MAS I FONDEVILA A SITGES. MOSTRA ORGANITZADA PEL GRUP D'ESTUDIS SITGETANS


Demà 23 de maig a les 7 del vespre, a Sitges s’inaugurarà una de les exposicions més destacades i interessants de les que s’organitzaran aquest any al poble, per no dir la més important. Tot i que el ressò que avui (ja que un cop inaugurada donarà molt que parlar, ja que les obres penjades són d’una gran bellesa) té aquesta mostra està molt lluny del rebombori que han provocat altres exposicions “sitgetanes” que es troben a molts quilòmetres d’aquí (Nova York i Sevilla), el pressupost també és molt diferent (a la baixa), tot i que el resultat serà molt més profitós per al coneixement de l’art sitgetà.

El dia 31 de gener de 2009, data en que es commemoraven els 75 anys de la mort a Sitges del pintor luminista Arcadi Mas i Fondevila (Barcelona, 12 de novembre de 1852- Sitges, 31 de gener de 1934), va passar sense pena ni glòria dins de l’agenda d’activitats culturals proposada per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Sitges, i així hauria continuat si no fos, un cop més, per la iniciativa del Grup d’Estudis Sitgetans.

Com ja va fer l’any 1985, en el 50é aniversari de la mort de Mas i Fondevila, el GES ha tornat ha organitzar una interessantíssima mostra on s’hi exposen alguns del dibuixos d’aquest artista que es conserven en col·leccions sitgetanes. L’exhibició, que estarà oberta del 23 de maig al 14 de juny a l’Espai Cultural Pere Stampfli al carrer d’en Bosc, s’iniciarà amb una conferència a càrrec de la doctora en Història de l’Art Isabel Coll i Mirabent, la qual també és la comissaria de l’exposició, i la que per cert, no rep ni un euro per la seva feina (qualificada, ja que actualement està ultimant d'edició del catàleg raonat de l'obra de Mas i Fondevila), demostrant que tot i que el regidor de cultura de l'Ajuntament de Sitges digui el contrari, en el formulari d'un pressupost no cal omplir “la casella de comissari” si aquest valor és 0 €.

Així doncs, en el muntatge d’aquesta exposició sí que podem confirmar que “aquí no cobra ni Déu”, seguint l’expressió emesa pel regidor de cultura de Sitges, Gabi Serrano, fent referència al suposat cobrament o no, de la seva “feina” com a comissari a l’exposició de Martin Luther King.

4 comentaris:

Florenci Salesas ha dit...

No me la perdré. Ja et comentaré alguna cosa quan l'hagi visitat.

Gràcies.

Criticartt ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Criticartt ha dit...

Ara mateix l'hem acabat de penjar i queda genial... val la pena que la vegis. Per cert, tampoc et pots perdre l'exposició que avui a les 7h ( a la mateixa hora) s'imnaugura al Mercat Vell amb obres realitzades pels nois i noies de l'Ave Maria. Estic preparant el post sobre aquesta mostra, però la primera visió d'aquest quadres m'ha emocionat, n'hi ha de preciosos i d'un gran valor artístic i personal.

Galderich ha dit...

En fi, he arribat tard al teu bloc i en conseqüència a l'exposició.

Llàstima, haurem d'esperar la publicació del catàleg que prepara la Dra. Isabel Coll, professora i veïna barcelonina.

Publica un comentari a l'entrada