2 d’abr. 2009

SITGES POBLE CÍVIC I EN CONTRA DE L'HOMOFÒBIA.... QUANTA HIPOCRESIA


Avui l’Ajuntament de Sitges ha tornat a deixar constància de la seva “original” manera d’entendre el que és per a ells una Vila Cívica, una qualificació amb la que han fet grans campanyes publicitàries i de la que semblen estar-ne més que cofois.

Però aquest migdia, en el programa El Matins de TV3, dirigit per Josep Cuní han entrevistat a Iolanda Ruiz, una policia local de Sitges que denuncia la discriminació personal i laboral que està vivint des de l’any 2007.

Sitges, un poble que s’ha convertit en un abanderat de les destinacions turístiques gais més importants del món, ha quedat en evidència gràcies a la sensibilitat i sentit del civisme que demostra el seu consistori.

Iolanda Ruiz fa un mes que s’ha casat Mercè Cid,una altra policia local de Sitges, desprès de diversos anys de relació. Aquesta parella ha denunciat públicament a l’Ajuntament de Sitges, i més concretament a tres funcionaris d’aquest com són l’actual cap de la policia local, el regidor de Seguretat Ciutadana Antoni Caballero, i la directora de Serveis. Es cas és que consideren que estan vivint una situació de mobing laboral, ja que els hi ha posat tots els impediments possibles per poder gaudir d’una certa conciliació familiar, ja que durant l’any 2008 a la parella no esl hi va coincidir un una festa ni un de setmana lliure..... com ja apuntaven al programa, és difícil que això ocorri si no es fa a propòsit, però si voleu saber-ne més d’aquest llarg tema us poso el link amb la noticia publicada avui a El Punt, ja que el que a mi més m’ha sobtat ha sigut la resposta que el Regidor Antoni Caballero ha donat al programa de TV3, quan aquest s’ha posat en contacte amb ell per conèixer la versió de l’Ajuntament de Sitges, i donar-li la possibilitat d’anar al programa a explicar-la. Segons ha dit el periodista que ha parlat amb ell Caballero a apuntat: “que fent denuncia d’aquesta situació taquen el nom de Sitges”.

També m’ha fet gràcia la manera que Iolanda Ruiz ha volgut defensar la posició i l’actitud de l’alcalde davant aquesta denuncia: “El pobre senyor alcalde va estar com imputat”..... de pobre res ja que si ell va ordenar (paraules de la denunciant) al senyor Caballero obrir una investigació i es va comprometre a solucionar aquest fet en un mes o un mes i mig, i tot segueix igual.

Davant d’aquestes afirmacions, i sense conèixer ni el passat ni el present de l’alcalde de Sitges, Pilar Rahola, present a l’entrevista, ha dit dues coses en les que li dono tota la raó: que l’alcalde és la persona amb més poder en un poble, i que si vol ell ho pot arreglar. D’aquí en trec dues conclusions molt evidents: o l’Alcalde de Sitges no té poder i aquest el té un altre, o no ha fet res per solucionar aquest greu problema.

Ja sabem que els membres de l’Ajuntament de Sitges poc passegen pel poble, perquè si ho fessin se’ls hi cauria la cara de vergonya en més d’un carrer, però no estaria malament que s’organitzés una excursió (guiada, així no es poden perdre per carrers desconguts ni caure en cap obra), per anar a visitar aquell monument del triangle rosa, col·locat a l’espigó dels “culumpius” i que crec que té un significat clar, per molt hortera que sigui la peça, i en el que hi podem llegir "Sitges contra l’homofòbia. 1996-2006. Mai més”... quanta falsedat i hipocresia.

1 comentari:

Xavier Salmerón Carbonell ha dit...

En aquest Ajuntament hi ha molta falsedat... m'ha sor pres molt llegir aquesta trista noticia, perquè es trist que en el segle XXI passin aquestes coses i encara més, en un lloc on governen les "esquerres". Entre això i la platja de Balmins... l'Ajuntament de Sitges està aconseguint gloria mediatica però gens favorable al poble. Sobre la qüestió que planteges si l'alcalde és qui te mes poder en el poble... evidentment que no (sempre parlant de Sitges clar) i tothom ho sap qui es el "cap". És el mateix cas que el "Maragall"... era el president però no es qui tenia el poder.

Aix...

Publica un comentari a l'entrada