26 de febr. 2009

DE VOLTES AMB GAUDÍ


Per fi a acabat la setmana de Carnaval!!!!. Potser alguns pensareu que no tinc dret de dir això, i altres em donareu tota la raó, però deixant de banda l’etern debat entre els sitgetans, jo ja tinc ganes de tornar a baixar a Sitges i poder passejar pels carrers sense sentir-me en una trinxera. Des de fa uns anys ja no visc directament aquesta festa, però la veritat és que no l’enyoro gens, i si tinc ganes de veure alguna cosa busco les imatges a “You tube”, i tot solucionat.

Aquests dies a Barcelona m'han donat per molt, arquitectònicament parlant. He passejat pel barri de Sant Gervasi, i m'he adonat de l'existència d'interessants edificis que tot i la seva importància patrimonial i artística, es troben en un estat de conservació deplorable. Així doncs, que continuant amb la meva mania persecutoria, des de fa uns dies estic buscant informació sobre aquests bells i vells exemples arquitectònics que m'han envoltat durant tota la meva vida, i dels que fins ara no havia necessitat tenir-me més dades. Espero en pocs dies poder-vos fer partíceps d'aquesta nova "obsessió".
Però avui, i declarant que a vegades hi ha notícies que t'animen a seguir treballant, permeteu-me que em faci una mica d'autopropaganda. Primer de tot dir-vos que el meu "best seller"( ja ja ja ), GAUDÍ. OBRAS COMPLETAS d'Evergreen-Taschen, ja va per les 47.000 unitats, flipo, com es diu ara, però el que em fa més il.lusió es presentar-vos el meu nou llibre, GAUDÍ ARQUITECTURA VIVA, editat per LupitaBooks, i produït per Loftpublications. Tot i que aquest és el tercer llibre que faig sobre l'arquitecte modernista, es tracta d'una obra molt original: un pop-up de cinc edificis singulars de Gaudí. A mida que vas obrint les pàgines t'apareixen, en 3D, la Pedrera, el Park Güell, el Temple de la Sagrada Família, la casa Bellesguard i el col.legi de les Teresianes.

Avui l'he tingut per primera vegada a les mans i la veritat és que, deixant els textos de banda, ja que no en puc ser parcial, el llibre és molt divertit, i un regal perfecte. Són precioses les obres de María Victoria Garrido, especialista en enginyeria de paper. Tal i com posa a la seva biografia, ha dedicat part de la seva vida al desenvolupament d'una tècnica única capaç de reproduir construccions arquitectòniques amb gran fidelitat. I molt interessant el pròleg escrit per Joan Bassegoda Nonell, màxim especialista en l'obra i figura de Gaudí. Tot un luxe poder posar el meu nom al costat del d'ells.

Us poso unes quantes fotos pq us en feu una idea.....


Posted by Picasa

2 comentaris:

Florenci Salesas ha dit...

El llibre té molt bona pinta, de debò.
Qui hauria dit que eres de Sitges! (bé, ho dic perquè he respost al comentari del meu bloc, des de la més absoluta ignorància) tot i viure a Barcelona.
Jo sóc d'aquells Sitgetans que estimo Barcelona (per tant, tinc doble feina per patir!). He viscut a la capital més de dotze anys, i vaig mirar de ser un barceloní més, sense mai deixar de ser sitgetà (no sóc tan bèstia!). Només puc entendre l'odi d'alguns covilatans, com a reacció a la ignorància i prepotència d'alguns barcelonins - imbècils n'hi ha a tot arreu i, desgraciadament, acostument a fer-se veure - , però per res més. Ni que fos la ciutat més horrible del planeta, l'estimaria. Estic d'acord amb tu amb el que dius que no te l'ha pots acabar mai. Jo que sóc només un amant no professional de l'arquitectura (el teu currículum m'ha acollonit força, cosa que està molt bé) sóc feliç de passejar per entre mig de tanta pedra que parla. De vegades ens entenem, encara que em calgui un llibre per saber que diuen les parets. D'altres els misteris són molt més amagats.
Ha esta un plaer.

Criticartt ha dit...

Doncs ja veus, sóc de Sitges però visc a Barcelona, i encara que sembli impossible, i sobretot per la gent que em veu passejant pel poble amb els tres nens, els llibres de Gaudí els he escrit jo. M'ha fet molta gràcia la contesta del teu blog, primer no entenia el pq em preguntaves de quina zona era. Per cert, no cal que escriguis sobre Siges, i espero que segueixis parlant sobre temes tan variats i interessants com els que omplen la teva pàgina, presidida contantment, de manera directa o indirecta per Pla. La veritat és que hi estic engantxada, i per això la vaig posar coma una de les pàgines que haurien de formar part de la possible blogsfera sitgetana.
Fins aviat

Publica un comentari a l'entrada