27 de gen. 2009

UTRILLO JA TÉ EL SEU ANY!!!!!


El dissabte per la tarda, desprès d’un dia ventós, en un Saló Blau del Palau Maricel ple, Vinyet Panyella va fer la conferència inaugural de l’any dedicat a “Reivindicar” la figura de Miquel Utrillo i Morlius (1862-1934), un personatge molt important dins de la història més recent de Sitges.
En aquesta completa dissertació (que podeu escoltar aquí gràcies a Radio Maricel), la Vinyet Panyella va fer un interessantíssim resum de la vida, obra i “miracles”d’Utrillo, deixant clar que a partir d’aquest moment, i gràcies a les diverses activitats que es tenen previstos per aquest any, el nom de Miquel Utrillo finalment entrarà per la porta gran al “hall of fame” sitgetà. Tot el que va explicar la Vinyet va ser interessant, però a mi em va quedar marcada una frase, una autodescripció, feta pel mateic Utrillo:
"El mèrit d’un ballarí de corda és que no caigui mai”. Fa pensar

Un cop finalitzada la conferència al Palau Maricel, els assistents a l’acte es van traslladar a un altre dels edificis ideats per Utrillo, la Biblioteca Santiago Rusiñol, casa dissenyada per ell i en la que hi va viure durant els seus anys com a director de les obres del Palau Maricel. En el seu pati central es va inaugurar un interessant exposició de documents inèdits del fons Utrillo: papers oficials, escrits, llibres, fotos i objectes personals.

Amb aquests dos actes complementaris, Sitges entra en un any de gran activitat cultural, ja que la idea de la comissaria de l’homenatge, Vinyet Panyella, i sempre que el poc pressupost li permeti, és la d’organitzar cicles de conferències, digitalització de la col.lecció, exposicions, editar un diccionari Utrillo, o la biografia completa d’aquest. Esperem que tot això sigui possible i que tothom faci un esforç per aconseguir els medis necessaris.

1 comentari:

Vinyet ha dit...

Gràcies, Beli! Espero poder portar-lo a terme tal com s'ha anunciat...

Publica un comentari a l'entrada