12 de gen. 2009

ENS ESTRANYA QUE ELS SITGETANS NO DIGUIN RES. DONCS A MI NO!!!!Seguint la carta publicada a l'Eco la setmana passada, en el d'aquest divendres es publica una nota nova firmada pels germans Mirabent Julià, en els que demanen a l’Ajuntament de Sitges faci complir el veredicte: “P.D.: Ens estranya que els sitgetans no diguin res”. Doncs exactament és això el que vaig pensar jo quan ja fa uns anys vaig denunciar la “reforma” de la casa amb un article a la Revista la Palla del Retiro .

El silenci dels sitgetans davant de totes aquestes desfetes arquitectòniques que s’estan permetent a Sitges des de fa uns anys, és una de les principals causes de que ja faci un temps que no escrigui cap article a l’Eco sobre la necessitat de conservar el nostre patrimoni, ja sigui arquitectònic, artístic o social. Segur que hi ha gent que pensa igual que jo, però haig de confessar que són molt poques les persones que m’han fet algun comentari sobre les meves denuncies, a la vegada que agrair a tots aquells que m’han donat el seu suport en aquesta “lluita utòpica” com ja l’he anomenat diverses vegades.. Amb el temps he arribat a la conclusió de que molt poca gent em llegeix, o que prefereix fer veure que no ho ha fet......

Així doncs,que no els hi estranyi als germans Mirabent aquest silenci, jo ja fa molt de temps que conec aquest mutisme.


Transcripció de la carta:
“REPARACIÓ DE LA CASA DEL CARRER SANT BARTOMEU, 28”
Volem enviar un escrit a l’atenció de L’Eco de Sitges per a la seva publicació. Remarcar el que va escriure el nostre pare.
Sincerament, creiem que Sitges no pot perdre cap més “casa d’americanos” o “modernistes”, ja que són el seu valuós patrimoni.
El lector comprendrà que varem passar mesos en que ens feia “mal” passar pels carrers Sant Bartomeu- Sant Gaudenci.
Considerem que va ésser un gran greuge la “transformació” que va fer de tota la casa, ja que va perdre la categoria i el “senyoriu” de la que tots n’estaven molt orgullosos.
Afortunadament el veredicte del jutjat, obliga a una restauració detallada. I a més sense poder recórrer la sentència.
Confiem que la sitgetania dels membres de l’Ajuntament de Sitges ordeni que es compleixi l’ordenat.
És hora que no malmetem més el patrimoni dels edificis de Sitges, ja que és un orgull no només nostre sinó de totes els sitgetans.
Confiem que els nostres edils ordenin i controlin la seva reconstrucció tal i com estava.
Finalment el nostre agraïment a l’Eco de Sitges per la seva trajectòria en favor de Sitges.
Germans Mirabent Julià
P.D.: Ens estranya que els sitgetans no diguin res.

1 comentari:

focalabestia ha dit...

Doncs a mi tampoc... Si una cosa està clara en aquest poble es que:

-Si et queixes per alguna cosa (ni que tinguis tota la raó del món) ja se't mira malament.

-I molt menys algú donarà suport a la queixa que puguis tenir.

Només fa falta mirar el patètic panorama que tenim, tant pel que fa a obres: El carrer del Retiro és el gran exemple.

Com incivisme constant: Les "valles" del cap de la vila han aparegut per terra en la seva totalitat cada dissabte i dumenge al matí.

Com pel que fa a l'ajuntament: Estem sense fons i es segueixen pulint els diners i embutxacant-se'n sense mirament...

De manera que escriure a un panfleto (L'Eco) que fins i tot censura els escrits crítics per si van "en contra" d'algun interés particular del diari, és totalment una pèrdua de temps...

Simplement: tenim el que el poble ha buscat i per tant ens mereixem. Pel que el millor és anar a "rebentar" a la teva i punt.

Publica un comentari a l'entrada