25 de nov. 2008

UNA BOMBA DE RELLOTGERIA

Fa uns mesos em preguntava quina seria la meva ràdio de capçalera un cop l’Antoni Bassas deixés Catalunya Ràdio, i us haig de dir que la xarxa m’ho ha posat molt fàcil. Des de Barcelona cada matí puc escoltar Radio Maricel. La veu familiar de Vicenç Morando em dóna la informació sobre quines coses passen a Sitges entre setmana, a la vegada que em permet “discutir”amb fonaments amb la meva avia sobre alguns temes dels que diàriament ella escolta a Ràdio Maricel, i que durant molts anys, em transmetia a través d’una trucada telefònica per donar-me la seva versió, una conversa que s’havia convertit en un monòleg ja que jo no en tenia dades fiables.

Avui, he escoltat l’entrevista que Vicenç Morando li fa cada mes a l’alcalde de Sitges Jordi Baijet, (val la pena escoltar-la de nou en aquest link) entre moltes conclusions he tret la que l’Ajuntament de Sitges està sotmes a la “tirania” del Pablo (sento no conèixer el cognom de tan il·lustre veí). Segur que tots els sitgetans el coneixem, i no per les seves bones obres ni per la seva aportació a la imatge cívica de Sitges. Quan una veïna del mercat li ha preguntat a l’alcalde sobre quines eren les mesures que l’Ajuntament de Sitges pensava portar a terme per treure aquells “rodamons” o “sense sostre” que estan sempre beguts davant del Mercat, ell ha dit que des de fa temps que estan buscant solucions viables, però pel que ha explicat, no hi ha manera de treure’ls d’allà, ja que no està prohibit dormir a la via pública. També que es tracta de personatges problemàtics, que ni les seves famílies els volen a casa.... però que com a Sitges som molt solidaris els hi estem buscant sortides dignes....

I el Pablo, com pot ser que se li permeti dormir al Mercat Vell? Doncs l’Alcalde davant d’aquesta pregunta (gràcies Vicenç) ha tingut respostes, si més no sorprenents. Tal i com diu Jordi Baijet, es tracta d’una mesura a consciencia, per a controlar al Pablo, i així evitar que dormi a qualsevol lloc. Que s’ha decidit per part de l’Ajuntament que estigui a l’Antic Mercat, un lloc, segons l’Alcalde, actualment poc transitat, i que estarà aquí fins que es porti a terme el nou Centre d’Art Pere Stämpfli, edifici que s'espera inaugurar a mitjans de l'any 2012....

No m’ho puc creure!!!!!! Els hi recordo a l’Ajuntament que aquesta persona és violenta; que durant el dia dona voltes per Sitges amenaçant a tothom, que l’hem vist al mig del Cap de la Vila atemorint a nens i grans amb una ampolla trencada, sense que la Guàrdia Urbana s’atrevissin a actuar; que begut fa les seves necessitats sota la iuca del Passeig de la Ribera..... Crec que deixar-li dormir al Mercat no és la solució, ja que l’únic moment en que no cal que es controli és quan dorm!!!

Ah!!!!, i tot i que la zona no sigui molt transitable, el turisme de qualitat i cultural del que tant es parla des de l’Ajuntament de Sitges, si que passa per davant del Mercat Vell, un edifici patrimonial i catalogat fonamental per a qualsevol visitat cultural que es realitzi al casc antic de la Vila, espai d’exposicions,..... Que deuen dir les AGIS (guies de Sitges) quan a les dotze del migdia, explicant l’arquitectura de finals del segle XIX es paren amb un grup de visitants (de qualitat) davant del mercat i apareix aquest il·lustre veí......, i “educat”, ja que Jordi Baijet ha confessat que com a mínim, l’ajuntament ha aconseguit que aquest personatge saludi.

Al final de l’entrevista a l’alcalde en Vicenç li ha preguntat amb la seva ironia intel·ligent: “Us té controlats a l’Ajuntament el Pablo?”, jo crec que la pregunta real hauria estat: “Us té dominats a l’Ajuntament el Pablo?”; i la resposta de l’Alcalde hauria estat la mateixa: “Una mica, segur que si”.


Un cop més, potser que ens ho replantegem!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada