24 de set. 2008

SUMA Y SIGUE.......
Ara si que per fi comença el nou curs. Tot i que la setmana passada ja varem tornar a la rutina, fins que no passa Santa Tecla ( i de pas la Mercè), l’estiu no acaba del tot. Per cert, que pels internates també ha estat un dia especial, ja que des de fa uns anys Santa Tecla, per aquella similitud lingüistica, s'ha convertit en la patrona de tots aquells que passen hores engatxats a la xarxa.

Fa dues hores els gegants han deixat de ballar fins al dia de Corpus, el centenari Drac i l’ homenatjada Àliga (enguany ha fet 25 anys), han deixat el foc fins a la propera Festa Major, i els integrants dels balls s’han retirat a un merescut descans. Ha estat una Santa Tecla passada per aigua. Tot i que aquesta remullada ha estat molt ben vinguda per alguns, i enviada des del cel amb total premeditació, tots els actes importants s’han dut a terme i els nens (i els no tan nens), han gaudit d’un dia màgic.

Aquest dies de setembre, pels carrers de Sitges m’he topat amb més d’una persona que al trobar-se amb algun conegut l’hi ha fet un comentari semblant: “ara sembla que els sitgetans tornem a sortir al carrer, i per fi trobo cares conegudes“. Que potser la gent de Sitges ha estat tot l’estiu fora del poble?, o és que han estat “hivernant“ ?. No, però entre tanta gent que envaeix els carrers de Sitges durant tot l’estiu és gairebé impossible creuar-te amb alguna cara coneguda. Però per Santa Tecla tothom es retroba. Mirant la sortida d’ofici per la tele, el que més m’ha sobtat és el passadís que permetia anar de la rectoria fins a la porta de l’Ajuntament sense empentar a ningú, una cosa impossible el dia de Festa Major.

Però com ja he dit, avui tot torna a la “normalitat” i és quan la gent marxa que podem adonar-nos del veritable estat en que es troba la nostra vila. Més val que fem una ullada al nostre voltant i veurem que no tot és tan bonic i perfecte com altres ens volen fer creure. Potser els “parxes” que s’han posat per substituir les malmeses rajoles del terra de l’Ajuntament ens podrien servir com a reflex de la situació real del poble.

Ah, si voleu saber alguna cosa més sobre la “Fundació Gustavo Puente” ja podeu visitar la seva web. Si en la seu darrer escrit en Vicenç Morando es referia “al perenne estat de construcció” de la pàgina, avui aquesta ja s’ha construït, com a mínim el punt que es refereix a la fundació, i ens permet veure algunes de les obres que del fons d’art d’aquesta. Com diuen en aquesta web, la seu de la fundació es troba “ a la Masia Nova, un magnífic edifici cedit en ús per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú”. Res de res, sobre l’edifici Audi de Sitges, on que hi porten dos anys instal·lats.....
Però per quina raó l’Ajuntament de Sitges els hi cedeix un gran espai i el subvenciona amb diners que potser seria millor destinar a altres projectes més profitosos? Si seguim sumant, imagineu de quin pressupost disposaríem si a la ja comentada partida de diners destinada a la Festa Major, al elevat preu de les escultures de les rotondes , als increibles increments pressupostaris per a la construcció d'edificis i infraestructures municipals, etc... hi suméssim la subvenció a la Fundació Gustavo Puente?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada