27 de set. 2008

I SI EL COMPLIMENT DEL CIVISME COMENCÉS PEL PROPI AJUNTAMENT?!!!


Aquesta tarda Sitges ha viscut un destacada jornada castellera. Les dues colles de Valls i la Jove de Sitges han fet gaudir a tots aquells que ens hem aplegat a la plaça de l’Ajuntament. Jo no soc una gran afeccionada als Castells; No és que no m’agradin, sinó que em faig un fart de patir, i amb aquesta angoixa no puc gaudir de l’espectacle. Però avui m’he emocionat i crec que part d’aquest sentiment s’ha degut a la nova ubicació de la jornada. Ja ho diuen que no hi ha mal que per bé no vingui, i les obres al Cap de la Vila, amb riada inclosa, han obligat a canviar aquesta plaça castellera per la de l’Ajuntament, un espai amb molta més màgia i bellesa. El Dr. Robert, que sempre busca el mar en direcció equivocada, avui ha gaudit de l’espectacle des de la seva talaia privilegiada.


Però clar, no tot és perfecte!!!!! Molt a prop d’allà, en un edifici que forma part del catàleg del patrimoni arquitectònic, i recordem que aquest cap de setmana a Sitges es celebren les "Jornades uropees del patrimoni", s’hi viu una situació cada vegada més insòlita. Ja fa uns mesos vaig publicar una imatge de l’”habitació” s’ha muntat el Pablo, un indigent que des de fa any viu impunement a Sitges. Una cosa és que aquest individu faci les seves necessitats a la vista de tothom al pobre, però ja altíssim, ficus del Passeig de la Ribera, davant de l’escultura del Greco; o que mengi una paella i es begui una ampolla de vi en un dels bancs de davant del Restaurant Santa Maria; que insulti als vianants o que entri als bars demanant alcohol, provocant greus disturbis.... però que se li permeti viure a l’entrada del Mercat Antic, crec que ja és exagerat....., però encar em deixa més parada que tigui dos matalassos, la manta, menjar, beguda... i que no se li retiri, ni que sigui per dissimular.

Ja fa uns mesos i crec que per raons publicitàries, s’hi va col·locar una valla amb fotografies del port d’Aiguadolç, però ara aquesta ja no té lògica però segueix allà. Crec que la raó és que si la treuen quedarà massa al descobert la realitat que s’hi viu al darrera.

No se quina excusa es dóna des de l’Ajuntament per permetre aquesta situació. No poden dir que no coneixen el nou habitacle d’aquesta persona, ja que la finestra del despatx de l’alcalde o d’algun dels regidors dona directament a la façana del mercat, edifici que fins fa poc temps era la seu de la policia local, i ara és ocupat per altres treballadors de consistori.

Com volen multar a les persones que trepitgen la gespa del Passeig, o als turistes que van sense samarreta, si ells mateixos són còmplices d’una situació molt més incívica. Proposo que aquest nou veí de la Plaça de l’Ajuntament protagonitzi els cartells sobre “Sitges, vila cívica” de l’estiu que ve.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada