2 de jul. 2008

YO COCINO TU PINTAS. UN GRAN RECEPTARI SOLIDARI


Hi ha dies que et cauen a la mà petits tresors, i avui he tingut la sort de poder rebre com a regal una caixa de cartró que només per la seva aparença exterior ja m’ha cridat l’atenció. Amb lletres vermelles, seguint un estil clarament de cómic que llegit: Yo cocino tu pintas. I amb tipografia més formal: “100 recetas solidarias”. Un cop oberta la capça he pogut satisfer la meva curiositat. Unes grans espirals aglutinen les receptes permetent una perfecta utilització d’aquest llibre.


Dins, i molt ben editat, s’hi van intercalant diversos dibuixos realitzats per nois i noies que pertanyen a entitats com la Fundació Privada Auxilia, Ludalia, APSOCECAT... amb receptes possibles (una característica essencial quan comprem un llibre de cuina), totes elles proposades per destacades personalitats de la cuina, de la medicina, polítiques, socials, esportives.... Evidentment m’he mirat aquestes receptes, però a mi, per defecte professional els meus ulls s’han fixat en els bonits dibuixos realitzats per tots aquests nois.


Es tracta de personals i belles interpretacions de les receptes que acompanyen. L’abstracció es barreja amb dibuixos realistes en els que hi podem trobar la representació dels ingredients necessaris per a realitzar el plat. No puc dir quin és el dibuix que més m’agrada, ja que tots destaquen per la seva bellesa, color, força... però no puc deixar de fer esment a obres tan originals com la que realitza Martí Muñoz Ferrer de la fundació Ludalia, per il·lustrar la recepta de “Pollo al vino de l’Avia Conxita”, on l’artista ha decidit passar totalment dels ingredients per inspirar-se en la veritable protagonista del plat, l’avia Conxita. A través de la visió de tots aquests dibuixos, ens adonem de la capacitat d’aquestes persones que tot i tenir importants problemes de discapacitat intelectual, demostren una capacitat artística impressionant que res té que envejar amb l’obra de reconeguts artistes d’abans, d’avui i de demà.

Però dins de la capça hi trobo una nova sorpresa. Un llibreta on se’ns ofereix la possibilitat d’escriure les nostres receptes i il·lustrar-les. Jo us puc assegurar que davant de la visió de tots i cada un dels dibuixos del llibre, la meva llibreta quedarà en blanc ja que mai serè capaç de superar cap d’aquestes boniques obres d’art.

Us recomano que si podeu adquirir un d’aquests exemplars ho feu, ja que es tracta d’un acte de solidaritat, però a la vegada adquireixes un llibre útil i perfectament editat, un exemple a seguir per molts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada