27 de jul. 2008

LA UNIÓ FA LA FORÇA....., I A MI QUE M'IMPORTA?


Hi ha coses que, si no és per raons econòmiques, són difícils de comprendre. Avui tant a l’Eco de Sitges com al Diari de Vilanova, surt publicada la noticia de que Vilanova i Sant Pere de Ribes han entrat a formar part de la Xarxa de Municipis d’Indians, un conjunt de pobles que han unit els seus esforços per promoure la cultura i el patrimoni dels indians.


Tot i que la noticia és interessant pel que fa a la conservació i promoció del patrimoni arquitectònic de pobles catalans com Arenys de Mar, Begur, Cadaqués, Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Torredembarra, Palafrugell, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, el que més m’ha sobtat ha sigut la no inclusió de Sitges dins d’aquest grup. Però aquesta sorpresa no només ha sigut meva, sinó també de Miquel Forns, portaveu de CIU, que va preguntar sobre aquesta absència en el darrer ple de l’Ajuntament. Per sort, el Diari de Vilanova també s’ha fet ressò d’aquest fet, cosa que no sembla haver sobtat tant als editors de l’Eco de Sitges. Davant de la pregunta de Forns, Gabi Serrano, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, va contestar: “hem tingut alguns contactes amb els altres municipis i hi va haver canvis a l’ hora de constituir-se. Per tant, el que farem és estudiar-ho amb calma i mirar d’entrar-hi l’any vinent.”


Potser jo són tonta, però aquesta contesta no l’entenc gaire bé. Jo no estava al ple, i potser el fragment que apareix al diari està tret de context, però no veig normal que si hi van haver canvis d’última hora l’únic municipi que hi va estar en contra va ser Sitges. Ah, i qui té que estudiar si entrar o no?. Potser es demanarà a un “Consell de Savis” que decideixin si val la pena o no formar part d’aquet projecte; o potser es pagarà a un grup de “gestors culturals, econòmics...” per que facin un estudi sobre si convé al poble promoure accions que valorin el nostre patrimoni. Diuen que el pressupost de l’Ajuntament de Sitges no està per tonteries.....


Quan al principi del post he dit que només podria entendre aquesta renúncia per motius econòmics no vull dir que hi estigui d’acord, i més sabent amb el que malgasten els diners a Sitges. Al que em referia és que potser el preu (econòmic, patrimonial o urbanístic) per entrar en aquest grup era molt alt, cosa que dubto. Espero que no es tracti d’una actitud de passotisme i despreci per part de l’Ajuntament vers un projecte que afavoriria un turisme cultural i de qualitat al nostre poble, visitatns que la veritat serien un contrapunt molt interessant amb tots aquells que només venen a gaudir de les nostres platges, i a jugar a futbol, menjar, petonejar-se.... a la gespa del Passeig.


Des d’aquí, i ja se que no servirà de res, potser seria necessari demanar-li al nostre regidor de cultura que l’estudi que vol fer per decidir si entrar o no a la Xarxa, el faci ràpid, ja que, tot i que a vegades ens creiem imprescindibles i el centre del món, pot ser que dins d’un anys ens diguin que no ens volen, cosa que, per una altra part, seria el més normal de món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada