17 de juny 2008

CONCURS DE CANT I MÚSICA DE CAMBRA JOSEP MIRABENT I MAGRANS

“SITGES VILA DE FESTIVALS”???? Entro a la web de l’Ajuntament de Sitges per buscar informació sobre uns concerts per a nens, i me n’adono que tot i l’ampli text explicatiu i auto-publicitari de l’Ajuntament sobre els diversos festivals que tenen Sitges com a escenari, en lloc hi trobo cap referència al Concurs de Música Josep Mirabent i Magrans. Evidentment no és un Festival, però no hi ha cap link que conecti aquesta web amb la del Concurs. Jo no dubto que al poble s’hi organitzin importants festivals en els que s’hi programen pel·lícules i concerts encapçalats per actors, directors, cantants i grups de reconegut prestigi, però per assistir a qualsevol d’aquestes propostes s’ha de pagar.
Crec que des del consistori s’hauria de fer més costat a propostes tan o més importants als grans festivals, com és en aquest cas el Concurs de Cant i Música de Cambra Josep Mirabent i Magrans, del que la pròpia Ajuntament de Sitges n’és col·laborador, i que aquest anys ja arriba a la seva 16ena edició.

No m’hauria d’estranyar aquest “silenci administratiu”, ja que durant els anys que es ve celebrant el concurs, l’absència de representants municipals (fossin del partit que fossin) ha estat un fet destacat i recurrent, convertint-se en un menyspreu institucional vers a la gran feina i a l’esforç realitzat principalment per els membres de Concertante, una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu promocionar i ajudar als joves intèrprets, i al suport econòmic de la Família Mirabent-Magrans i Caixa Navarra, que té aquest concurs entre els seus projectes de Banca Cívica.

Durant dos dies pel Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges passaran un gran nombre de músics i cantants. Tothom que vulgui assistir a aquests concerts totalment gratuïts, estan convidats el dissabte 28 de juny al Concurs de Música de Cambra i el diumenge 29 al Concurs de Cant.

Desitjant que no sigui mai així, però posant-nos en el pitjor dels casos, si hipotèticament dins d’uns anys aquest Concurs, que cada vegada té més prestigi internacional ( la quantitat de sol.licituds rebudes per participar-hi ho avalen), es deixés de celebrar a Sitges i es decidís portar-lo a un altre ciutat, espero que ningú sigui capaç de retreure-ho, ja que ens ho haurem guanyat.
Si voleu saber més coses sobre el concurs us passo la direcció: http://www.concursmirabent.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada