16 de maig 2008

SI SARRIÀ HO FA, NOSALTRES TAMBÉ PODEM????


Aquest mes el suplement del districte de Sarrià-Sant Gervasi que publica mensualment l’Ajuntament de Barcelona té com a noticia principal el nou pla per preservar el nucli històric de Sarrià. Tal i com s’explica a l’article es tracta d’una actualització del plantejament del 1976, amb la voluntat de preservar les finques històriques que encara es conserven en aquest barri barceloní, que a principis del segle XX era un poble d’estiueig .


El nou pla té punts molt interessants com és la catalogació de formes i colors de façanes, així com dels porticons i balcons. Tot i que a algú li pugui semblar un tema irrisori, però si a Sitges s’implantés aquesta mesura, es podria impedir que succeeixin accions tan nefastes per al nostre patrimoni com pintar façanes de color blanc com va passar a Can Robert al carrer Sant Bartomeu cantonada Sant Gaudenci, o de color blau com la de l’hotel Sant Joan al carrer Joan Tarrida. A Sitges existeix una carta de colors de façanes, però sembla que els responsables d’Urbanisme d l nostre ajuntament ho desconeixin. Però no només cal una normativa de façanes, sinó que també seria important posar unes normes clares en altres aspectes arquitectònics com les tipologies de tanques d’una casa o bloc de vivendes. Des de fa uns anys al Passeig Marítim de Sitges proliferen les tanques d’acer o de fusta, deixant de costat els brucs amb heures. És molt important per a la bellesa d’un espai mantenir un estil propi i homogeni, característica que s’havia pogut conservar fins fa uns anys, i que hem d’intentar que torni als nostres jardins.


Tornant al nou pla de Sarrià, “aquesta modificació inclou un estudi edifici per edifici que ha permès establir uns criteris unificadors de les edificacions del nucli històric i definir unes directrius urbanístiques. L’estudi ha permès catalogar les característiques de les façanes, els balustres dels balcons, la fusteria, els porticons, la gamma dels colors que hi predominen i altres elements, per tal que les noves edificacions que es construeixin s’adaptin a l’estil propi de la zona antiga de Sarrià”.


A veure si altres prenen exemple d’aquesta iniciativa REAL, i deixen de parlar tant de la necessitat de renovar el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i ho fan d’una vegada, que no deu costat tant!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada