19 d’abr. 2008

SITGES POBLE DE FUTUR I CÍVIC, ja ja ja ja ja!!!!!


Si un llegeix tots els projectes que l’Ajuntament de Sitges té pensats per dur a terme els propers anys podem pensar que Sitges és un poble de futur. http://www.sitges.cat/html/la_institucio/accio_de_govern/els_grans_projectes.html#anch-7


En aquesta pàgina hi ha una descripció de tots i cadascuna de les genials idees que faran del poble un lloc ideal on viure i conviure. Tindrà un mercat nou on poder comprar tot el necessari per a la subsistència humana; cobriran la via del tren aconseguint la desitjada unió entre el barri del Poble Sec i el nucli antic; retiraran els cotxes del Passeig de la Ribera i del Port de n’Alegre fent que els infants puguin jugar a pilota, anar amb bicicleta, patinar, en definitiva, gaudir d’un espai immens sense perill (només faltarà que es posi una que envolti el mar per impedir que els petits vilatans caiguin al mar; la construcció d’una biblioteca-arxiu municipal, que si fem cas de les imatges virtuals hi podrà viure fins hi tot l’E.T., esdevindrà un lloc de coneixement i saviesa (sempre i quant els seus treballadors ens permetin disposar dels documents necessaris); o els diversos “Caus Ferrats del segle XXI”, espais on els grans podran gaudir de les arts més d’avantguarda, com de la gastronomia a la “Masia de Miralpeix” o de les arts visuals al Centre de Disseny Audi.


Totes aquestes propostes aniran unides a la voluntat de l’Ajuntament de Sitges de convertir tot el que ens envolta en alguna cosa CÍVICA, adjectiu tan utilitzat que fins i tot apareix en un fulletó promocional de l’ajuntament en que hi llegim “Passeig de la Ribera: un passeig cívic”. http://www.sitges.cat/html/sitges_tema_a_tema/participacio_ciutadana/civisme.html


Aquesta obsessió per la paraula ha arribat a extrems com el que fa uns dies vaig llegir en el bloc del Guillem Carbonell la col·locació de nous cartells on es prohibeix trepitjar la gespa dels jardinets del Passeig de la Ribera. Un pensarà que fa anys que aquestes plaques estan plantades, però la novetat és que en els nous cartells també s’hi posa quin serà l’import sancionador de la multa en cas que t’enxampin en tan atrevida acció.


Així doncs, quant totes aquestes propostes urbanístiques, arquitectòniques, culturals, cíviques...., s’hagin realitzat Sitges serà un poble de futur?


Llàstima que els politics de Sitges vagin poc en tren, ja que si algun dia vinguessin des de Barcelona s’adonarien que tots els seus plans de futur són una mica estúpids si abans no realitzen un dels projectes més necessaris per al poble: la instal·lació d’un ascensor que permeti l’accés dels viatgers a la via que va fins a Vilanova o a l’edifici de l’estació. Es parla molt de civisme, però actualment no es pot accedir a Sitges amb cadira de rodes, amb cotxet de nens, amb maletes, amb bicicletes...... He llegit i rellegit els nous projectes per als anys vinents, i no he trobat cap referència a la construcció d’un accés adaptat a l’estació. Aquest petit detall fa que tots els altres projectes no tinguin cap sentit. Sitges no serà un poble modern, de futur, ni cívic fins que no hi hagi un simple ascensor a l’estació que permeti a TOTS arribar al poble sense necessitat de dependre d’altres persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada